Ce poţi face cu mileul de pe televizor

Dacă aţi reuşit să vă convingeţi mamele să dea jos de pe televizorul cu ecran plat mileurile croşetate de ele cu atâta efort, iată două idei prin care le puteţi refolosi, fără să le stricaţi, şi prin care le puteţi pune în valoarea frumuseţea. Mileurile lucrate de mamele şi bunicile noastre în tinereţe nu sunt ceva “urât”, chiar dacă am ajuns noi să facem glume pe seama lor. La vremea aceea, reprezentau un model de urmat în materie de decorat casele şi era o mândrie pentru ele să croşeteze modele cât mai complicate.

1. Tablou cu mileu. Un mileu mic şi subţire se înrămează pe un fundal contrastant. Eu am folosit aici un fundal negru, însă am văzut la o ceainărie în Bucureşti (Santhe Fitoceainărie) o mini expoziţie de mileuri pe fond roz şi mi-a plăcut foarte mult. De altfel, de acolo mi-a venit şi ideea.

DSCN8760

DSCN8702

2. Tricouri cu mileu, încadrate de panglică imprimată cu motive tradiţionale. Eu am “gândit” aceste tricouri pentru o colegă care văzuse la mine tricourile cu panglică tradiţională şi îşi dorea ceva similar.

tricouri1

tricou2

Mileurile mai crem/bej pot fi băgate la clor dacă le doriţi albe. După cum se vede în pozele de mai sus, unul dintre ele era bej, iar pe tricou apare alb. În afară de tricouri, mai puteţi aplica mileurile, în funcţie de dimensiuni, pe feţe de pernă, sacoşe şi genţi din pânză şi oricare altă piesă de îmbrăcăminte care se prestează la aşa ceva (rochii, fuste, sacouri etc). Puteţi şi să vopsiţi mileurile cu vopsea textilă şi veţi obţine multe combinaţii interesante cu care să scoateţi din anonimat un banal tricou sau o pernă decorativă pentru canapea. Dacă reuşesc s-o conving pe mama să îmi dea câteva mileuri, eu asta vreau să fac mai departe – feţe de pernă 🙂

8 Replies to “Ce poţi face cu mileul de pe televizor”

    1. Laura Frunză says: Reply

      Aşa-i că brusc vezi mileul cu alţi ochi? 😀 Acu’ doar să mai găsesc o întrebuinţare şi pentru peştele de pe televizor şi o să schimb pentru totdeauna optica asupra peştelui de pe mileu 😀

  1. Foarte buna ideea articolului! Eu imi tot propun (de ceva vreme) sa fac cateva bijuterii din niste mileuri vechi, Alaturi de niste margele colorate, cred ca ar iesi niste brose sau coliere interesante.

    Cat despre peste, daca ai unul si nu-ti trebuie, il vreau eu. Ma gandeam sa il expun fix asa in casa mea retro-industriala. Pe radioul vechi, ha! 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Pai hai cu bijuurile, sa vedem ce iese 🙂 Mileuri gasesti si pe la piata sau la targurile de vechituri, la diverse batranici. Eu pe cele din articol le-am cumparat de la batranii care vin pe marginea trotuarului aproape de piata.

  2. ce idei frumoase!
    eu am facut dintr-un mileu un bol numai bun de pastrat gablonturile 🙂
    http://samesterimcusimo.blogspot.ro/2013/03/danteluta.html

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ce fain a iesit! O sa incerc si eu ideea cand o sa am un mileu mai rotund.

      1. multumesc! Abia astept sa vad si bolul tau!
        Ps la multi multi ani de blogging!!! si la multi ani minunati Elizei!!!

  3. Eu nu am mileuri, dar acum imi doresc sa fi avut ;))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.