Cum să aliniezi un text cu justify în articolele de blog

Unele teme de wordpress nu oferă posibilitatea de a alinia cu “justify” articolele de pe blog direct din editorul de articole. În cazul blogurilor aflate pe host, se poate instala un plug-in însă pentru blogurile pe platforma free cel mai bine e să foloseşti nişte coduri pe care să le inserezi în varianta “text” a articolului. Un articol aliniat cu justify va arăta mult mai îngrijit şi mai frumos, decât un articol aliniat dreapta, de exemplu. Justify înseamnă că scrisul are peste tot aceeaşi dimensiune (şi în dreapta şi în stânga). Dacă vă uitaţi la print screen-ul de mai jos, veţi remarca spaţii rămase după ce se termină fiecare rând.

aliniere right

Pentru a scrie cu justify, aveţi în editorul de postări o opţiune care se cheamă Text, o găsiţi în dreapta sus: sunt două tab-uri – Visual şi Text.

justify1

Daţi click pe Text şi articolul vi se va deschide în cod html. Introduceţi la începutul şi la finalul fiecărui paragraf următoarele coduri: <p align=”justify”>  pentru început şi </p> pentru sfârşit. Nu lăsaţi spaţii libere între cod şi text şi nici în interior între = şi ghilimele, singurul spaţiu este între p şi align.

justify2

Vă întoarceţi înapoi în tabul de Visual şi veţi vedea că textul este acum aliniat cu justify. Nu uitaţi că trebuie să adăugaţi aceste coduri la începutul şi la finalul fiecărui paragraf pentru a vă asigura că tot textul este aliniat corespunzător. Acum articolul este “justified” la fel cum e articolul meu de faţă!

Acest tutorial este valabil pentru wordpress, dar cu siguranţă şi alte platforme de blogging au opţiuni similare.

2 Replies to “Cum să aliniezi un text cu justify în articolele de blog”

  1. Foarte complicat ce explici tu! Chiar e necesar?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Doar daca vrei sa ai textul aliniat cu justify, evident.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.