Sucitorul multi-funcţii de la Tupperware

Sinceră să fiu nu ştiu cum se cheamă exact pe româneşte, aşa i-am zis eu “sucitorul multi-funcţii”, dar în engleză se cheamă “adjustable rolling pin”. L-am primit anul acesta de ziua mea (şi nu e singurul produs Tupperware primit şi care îmi place foarte mult!) şi m-am bucurat de el cam cum s-a bucurat Eliza de amuleta Sofiei primită de Crăciun. Adică mult! 😀

DSCN9132
Aici făceam rulada de biscuiţi a Laurei Adamache

Mai jos puteţi vedea un filmuleţ detaliat despre cum funcţionează. Sinceră să fiu, eu nu-mi pot închipui cum de nu m-a dus niciodată capul să folosesc o sticlă cu apă îngheţată sau ceva similar ca să întind pârdalnicul de aluat fraged (cel cu unt, făină, apă/ou) care se foloseşte la tarte, fursecuri şi alte cele şi care e un aluat extrem de dificil pentru că trebuie să rămână rece în permanenţă, iar în bucătăria mea de patru metri pătraţi unde se adună căldura ca la balamuc, aşa ceva era pur şi simplu imposibil. Iată că nu mai e imposibil cu sucitorul care se umple cu apă şi se pune la congelator.

De la Tupperware mai am caserole, dintre care una pe i-am luat-o Elizei cadou de la Baby Expo înainte să înceapă grădiniţa (pentru sandviş) şi arată în continuare ca nouă dar, ce-i drept, am pus în ea doar sandviş împachetat în şerveţel şi foarte rar alimente gătite – deci nu ştiu cum se fac dacă puneţi în ele chestii cu sos sau care pătează. Mai am sticle de apă (una mică pentru Eliza şi două mari, de un litru) – îmi plac foarte mult pentru că au gura largă şi pot pune în ele felii de lămâie, de mere sau de castravete pentru a aromatiza apa. În plus, confirm ce se spune despre aceste sticle, că nu păstrează mirosuri: eu am făcut greşeala să pun în sticla de 1 litru nişte socată atunci când plecam într-o excursie. Nu m-a dus capul să mă gândesc că, din cauza fermentării, dopul sticlei nu va sta fixat şi socata va curge 😀 Aşa că am aruncat socata când m-am prins de şmecherie şi sticla a stat nespălată vreo două zile în portbagaj până am ajuns acasă. Am spălat-o normal, am lăsat-o la uscat şi mirosul de socată s-a dus. Nu ştiu dacă e valabil pentru toate mirosurile, unele nu se duc, cu orice ai spăla. Tot de la Tupperware mai am recipientul pentru brânzeturi (tot primit cadou de ziua mea). Îl folosesc doar ocazional când am brânză mai multă, pentru că e mare şi ocupă mult spaţiu în frigider. Însă nu e util doar pentru brânzeturi, merge la o mulţime de alte alimente.

În America termenul “tupperware” a devenit sinonim cu orice caserolă de plastic, cum e la noi cuvântul pampers pentru orice scutec sau xerox pentru orice aparat de copiat. Acolo produsele se folosesc pe scară largă şi nu sunt aşa exclusiviste cum sunt, deocamdată, în România. Sper să se impună pe piaţă şi la noi şi să devină mai accesibile, pentru că mi se par rezistente şi de bună calitate.

Voi aveţi produse de la Tupperware?

P.S. Produsele Tupperware se vând prin distribuitori (ca la Avon) – dacă aveţi nevoie de ceva, căutaţi un distribuitor pe site sau puteţi deveni chiar voi distribuitori. Eu acum am de unde cumpăra pentru că verişoara unei prietene s-a înscris la începutul verii la Tupperware şi de la ea mi-a luat prietena mea recipientul pentru brânzeturi 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.