Ardei kapia copt cu brânză

Ardeii ăştia au devenit noul meu fel de mâncare favorit. Îmi plac la nebunie, i-am descoperit la mine la serviciu la cantină şi de atunci am început să fac şi eu acasă. Probabil că la origine sunt un fel de aperitiv, însă mie îmi place să-i mănânc şi pe post de fel principal, mai ales că sunt într-o perioadă în care încerc să consum mai puţină carne şi mai multe legume (din motive de dat jos două-trei kile 😀 )

DSCN9144

Ingrediente: ardei kapia, oţet balsamic (am testat şi oţet normal şi nu ies la fel de buni), ulei de măsline, sare, piper, brânză sărată (am folosit şi feta dar şi telemea românească).

Ardeii se coc, se curăţă de coajă, se presară cu sare şi piper şi se învăluie într-un dressing format din oţet balsamic şi ulei de măsline. Se presară deasupra brânza fărâmiţată. Se servesc calzi. Eu sunt foarte generoasă cu oţetul balsamic pentru că îmi place foarte mult, dar puteţi pune cât doriţi, în funcţie de gust.

O variantă mai calorică a acestui fel de mâncare este piperchi ţargasiti, cu ardeii prăjiţi în ulei şi îmbrăcaţi cu un sos de roşii şi brânză. Trebuie să-l mai fac şi pe acesta, măcar şi doar ca să fac o poză mai decentă pentru blog căci acum când mă uit în urmă la poze, mă ia cu ameţeli 🙂

2 Replies to “Ardei kapia copt cu brânză”

  1. Laura, ai incercat vreodata mancare de ardei copti? Eu pun ceapa la calit,putin morcov si mai multi ardei copti…

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, eu îi spun tocăniţă de ardei. Călesc multă ceapă, sting cu sos de roşii sau bulion şi pun ardeii copţi tăiaţi în bucăţi potrivite. La la fiert până se înmoaie şi se combină gusturile. Şi mie şi Elizei ne place foarte mult felul ăsta de mâncare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.