O săptămâna la Sarida

Cred că acest articol se potriveşte foarte bine la categoria “înapoi la şcoală” pentru că deşi vă povestesc de experienţa noastră cu şcoala de vară de la Sarida, ei au şi servicii de after-school, meditaţii, cursuri extracuriculare şi grădiniţă.

Acum mai bine de  două săptămâni mă dădeam de ceasul morţii că nu am cu cine s-o las pe Eliza deoarece trebuia musai să fiu la serviciu pentru nişte şedinţe importante. Aveam în vizită colegi şi şefi din alte ţări şi trebuia să fiu la birou, iar mătuşa care mă ajută, de obicei, cu Eliza era plecată la băi. Dacă ar fi fost după mine, eu aş fi lăsat-o pe Eliza în continuare la ţară, însă din păcate, nişte factori externi au influenţat sosirea ei şi m-am trezit că nu am nicio soluţie la îndemână pentru săptămâna respectivă. Pe cine am rugat fie n-a vrut, fie n-a putut să mă ajute. Să nu credeţi că n-am luat în calcul, din disperare, şi soluţia de a o lăsa singură în casă. Eliza e extrem de înţelegătoare, de descurcăreaţă, nu îi e frică să stea singură, are telefon şi ştie să-l folosească, îmi ştie numărul pe de rost, ştie să-şi încălzească singură mâncare la microunde şi să-şi facă un sandviş şi e, în general, foarte independentă. Însă nu eram eu împăcată cu ideea. Ştiu că noi stăteam singuri în casă de la vârste şi mai fragede, dar eu, personal, nu sunt pregătită pentru asta.

Aşa că am apelat la următoarea soluţie de pe lista mea – şcoala de vară Sarida Kids Club. Sarida a fost mereu numărul unu pe listă pentru mine din mai multe considerente (în special de preţ, de oferte şi de proximitate, să zicem) dar principalul motiv a fost faptul că o cunosc pe proprietara clubului – fiica ei a fost în clasă cu Eliza la grădiniţă timp de trei ani şi ştiam că este o femeie integră, aşa că mă simţeam în siguranţă s-o las pe Eliza acolo de pe o zi pe alta, fără să merg să verific dinainte condiţiile. I-am scris şi, din fericire, mai aveau locuri, aşa că a primit-o. Avantajul la Sarida e că poţi plăti doar o săptămâna şi chiar doar o zi dacă ai nevoie, pentru că sunt foarte flexibili cu pachetele oferite.

Eliza a fost extrem de fericită la şcoala de vară. Au făcut şi câteva lecţii, dar cel mai mult s-au distrat. O găseam seara afară, transpirată, rugându-ma să mai stăm “puţiiiiiiiiin”. Îmi raporta ce şi cum a mâncat şi cam atât. Despre activităţi aflam din poze. Cred că de asta am fost şi aşa îngrijorată, pentru că Eliza nu prea povesteşte ce se întâmplă, în plus ştia cam cât de disperată sunt că nu am cu cine s-o las şi cred că şi dacă s-ar fi întâmplat ceva, tot nu mi-ar fi spus. Din fericire, am fost stresată doar în prima zi, până să mă sune să-mi spună să stau liniştită, că totul e ok, iar după aceea nu am mai avut nicio treabă.

11921778_431455680375243_5788260587387231944_o

Activităţile au fost destul de variate: a avut şi engleză (inclusă în preţ), s-au jucat de-a reporterii tv, au făcut o revistă în care şi-a pus fiecare informaţiile pe care voiau să le citească, au avut o excursie la IMAX, unde au vizitat camera de proiecţie şi li s-a explicat cum funcţionează tehnologia 3D, apoi au văzut un documentar, au avut şi activităţi de lucru manual, dar şi mult timp petrecut afară. Am remarcat că la Şcoala de vară au săptămâni tematice, săptămâna trecută au avut ca temă Mass-Media, iar săptămâna în curs e săptămâna Politică (îşi fac partide, alegeri, vizitează Palatul Parlamentului etc).

Acum sunt ultimele săptămâni de şcoală de vară la Sarida, după care începe programul de after-school şi grădiniţă. Programul de after-school este primul pe lista mea dacă va fi cazul pentru Eliza (în funcţie de cum se simte mătuşa noastră, s-ar putea să fiu nevoită să iau decizia de a o înscrie la un afterschool la un moment dat în cursul anului şcolar) pentru că oferă transport dus-întors pentru copii şi mie mi-ar fi foarte uşor să mi-o aducă seara acasă, în loc să merg eu după ea. În plus, varietatea foarte mare de cursuri extracuriculare oferite mi-ar oferi posibilitatea să aleg ceva de la ei, în loc să alerg eu de colo-colo, s-o iau, s-o duc la balet sau înot şi s-o aduc înapoi. Sala lor de balet este una dintre cele mai mari şi mai frumoase pe care le-am văzut, bate orice sală de la un studio de balet profesionist. De altfel, tot clubul Sarida este foarte spaţios, asta mi-a plăcut la ei prima oară când l-am vizitat acum doi sau trei ani. Am fost atunci la petrecerea Sarei (colega Elizei) şi sala de petreceri pentru copiii mici mi s-a părut extrem de luminoasă. Anul ăsta îi voi face Elizei petrecerea aici, dar în sala mare de jos, cea pentru copii mari.

Să intraţi pe site să vedeţi oferta de after-school pentru 2015, au un pachet cu foarte multe chestii incluse (cursuri de creaţie, de engleza, acces la salina lor etc). În plus, faptul că au curte mare afară, plus un loc de joacă spaţios în interior, e un punct în plus, deoarece majoritatea after-school-urilor nu au aceste facilităţi. Cred că asta mă speria pe mine cel mai tare la un after – să stea Eliza în fund într-o clasă timp de încă 6-7 ore după şcoală. La Sarida sigur nu e cazul. În plus pot integra cursurile de înot cu after-school-ul de la Sarida pentru că au contract chiar cu clubul unde merge Eliza. În loc să dau 250 de lei abonament, dau 290 şi are transport dus-întors inclus, lucru care pe mine m-ar ajuta enorm. Pentru mine sunt multe avantaje, însă rămâne de văzut, eu sper ca măcar în clasa întâi să mai vină mătuşa şi s-o duc la afterschool din clasa a doua, dar dacă nu se va putea, măcar ştiu că am o opţiune la îndemână.

Ca idee, vă spun şi cât m-a costat toată săptămâna la Sarida (nu, n-a fost gratis, scriu despre ei pentru că Eliza chiar a petrecut nişte momente deosebite acolo): 225 de lei şcoala (cu mic dejun frugal, gustare de fructe, prânz cu două feluri de mâncare şi gustare la ora 17.00), 25 de lei am dat eu în plus ca să meargă câte o oră pe zi la mica lor salină artificială şi încă 45 de lei a costat excursia la Imax. Eliza şi-ar mai fi dorit să meargă şi săptămâna asta, dar până la urmă am primit aprobare să lucrez de acasă, aşa că vrea-nu vrea, va trebui să se mulţumească cu tovărăşia mea 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.