Micul şcolar “imbatabil”

Am descoperit seturile Sunt imbatabil anul trecut la mare. Una dintre fetiţele mai mari din grup avea unul din colecţia de vacanţă şi Eliza a fost atât de încântată de ideea de a i se pune diverse întrebări de cultură generală încât atunci când am ochit unul pentru 5-6 ani în bazarul unei mame, l-am luat fără să stau pe gânduri. A fost dragoste la prima vedere. Evident, au urmat altele: cel de 6-7 ani, luat de la Gaudeamus şi cel pentru vacanţa dintre clasa pregătitoare şi clasa întâi, luat de la Bookfest şi pus în pachetul de cărţi pe care i l-am oferit cadou în ultima zi de şcoală. La cele de mai sus li s-a alăturat acum unul de 7-8 ani pe care l-a primit cadou azi, în prima zi de clasa întâi 🙂

DSCN9333

Seturile vin sub forma unor fişe cu întrebări, prinse cu buton cu şurub. Seturile de fişe sunt puse, pentru protecţie, într-o cutiuţă desfăcută în partea de sus, din care se pot extrage cu uşurinţă.

Cel de 5-6 ani este cu imagini, pentru copiii care nu ştiu să citească. Li se pune întrebarea şi li se arată imaginile, iar ei trebuie să dea răspunsul.

Cel de 6-7 ani conţine 325 de întrebări împărţite pe domenii: Gramatică, Matematică, Vocabular/Lectură, Geografie/Istorie/Ştiinţe, Artă/Sport/Distracţie. Cel de vacanţă (care are o formă simpatică de papucel) conţine 250 de întrebări din domeniile: Vocabular/Lectură, Matematică/Descoperim lumea, Ştiinţă/Natură, Timp liber, Ortografie-Gramatică. Acesta din urmă este menit să reia şi să întărească anumite cunoştinţe acumulate la clasa pregătitoare.

DSCN9334

Aceste seturi de întrebări sunt minunate, în special la drum. Eliza e în stare să stea ore întregi să îi pun întrebări din ele şi nu se plictiseşte nici dacă le aude a doua sau a treia oară. Pentru Gaudeamusul din iarnă mi-am pus pe listă şi cele două jocuri Sunt imbatabil! Enigma pentru 6-7 şi 7-8 ani, ca să le avem la colecţie.

Un set Sunt imbatabil este un cadou foarte frumos pentru prima şi ultima zi de şcoală a copilului şi puteţi face o tradiţie frumoasă din asta, urmărind anual cum se adună teancul de seturi şi cum trece cu succes dintr-o clasă într-alta 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.