Marea enciclopedie a elevului

Tot în seria de “Înapoi la şcoală” voiam să prezint şi această enciclopedie de la editura Litera, doar că n-am mai apucat să public la timp articolul din diverse motive. Nu-i nimic, sunt sigură că informaţia vă va fi utilă la un moment dat, chiar dacă anul şcolar a început deja.

Pentru Eliza această enciclopedie este ceva cam complicată, ne uităm selectiv prin ea deocamdată (în special când are ore de Explorarea mediului şi căutăm să aprofundăm puţin anumite noţiuni sau avem nevoie de planşe şi grafice) şi aş recomanda-o de la clasa a patra sau a cincea în sus, pentru a fi utilizată la capacitatea ei maximă.

lt_cover_knowledge_encyclopedia_romanian_edition

Conţine capitole şi informaţii despre:

Spaţiu – Universul (cu teoria Big Bang) şi explorarea spaţiala

Pământ – despre planeta pământ, pământul tectonic, resurse ale pământului, vremea, modelarea pământului (peşteri, gheţari), oceane

Natură – începutul vieţii, lumea vie, nevertebrate, vertebrate, informaţii despre habitate, deşert, pădurea tropicală, savana, recifele de corali, animale de pradă şi animale arhitecţi

Corpul uman – noţiuni de bază, anatomie, ciclul vieţii

Ştiinţă – materie, forţe, energie, electronică

Istorie – lumea antică, lumea medievală, epoca descoperirilor, lumea modernă.

Enciclopedia conţine foarte multe imagini ilustrative fabuloase, e o adevărată plăcere s-o răsfoieşti. Dacă eu, ca adult, am fost fascinată de ea, pot doar să-mi închipui cât de mult i-ar face plăcere unui copil însetat de cunoaştere s-o răsfoiască. Are un format mare, cartonat, şi aproximativ 350 de pagini pline de informaţii variate şi actualizate despre subiectele enunţate mai sus.

Dacă pentru copiii de clasele 1-4 recomandam seria Sunt imbatabil pentru a fi dăruită în prima zi de şcoală, pentru un copil de clasele 5-8 (cu indulgenţă, clasa a opta, în funcţie de ce înclinaţii are), enciclopedia aceasta este de neegalat. Părerea mea este că îi va folosi foarte multă vreme, deoarece abordează teme care se regăsesc în multe materii de studiu din ciclul gimnazial.

2 Replies to “Marea enciclopedie a elevului”

  1. zahariea daniela says: Reply

    Buna ziua,
    Va rog sa expediati Marea enciclopedie a elevului. se poate expedia prin curier cu plata la destinatie (ramburs), cat costa cartea?
    Astept raspunsul Dvs.
    Cu stima,
    Daniela Zahariea.

    1. Buna ziua. Acesta este un articol de prezentare. Cartea o gasiti pe site-ul Litera sau in alte librarii online de unde o puteti comanda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.