23 de ani de program şcolar Colgate în România

Am fost zilele trecute la un eveniment foarte drăguţ, menit să aniverseze 23 de ani de când s-a introdus programul şcolar Colgate în şcolile din România. M-am amuzat că la începutul evenimentului, reprezentanţii Colgate ne-au întrebat dacă ne aducem aminte din clasa întâi de doctorul Măseluţă, însă eu în 1993 când a început programul eram deja prea mare pentru a mai putea beneficia de el, însă dacă nu mă înşel, îmi aduc aminte că am văzut ceva în sensul ăsta la Miha, care era mai mică la acel moment.

Cum de obicei la aniversări se trage linie şi se fac şi nişte calcule, iată câteva cifre interesante: 5.600.000 de copii au fost implicaţi în program de la înfiinţare şi până acum. În 2015, 116.000 de elevi din clasele I-IV, din întreaga țară, l-au cunoscut deja pe doctorul Măseluţă, au vizionat filmuleţul educaţional cu cei doi super-eroi ai dinţilor sănătoşi şi au primit periuţe şi paste de dinţi, precum şi pliante informative despre modul corect de periaj. Elizei i-a plăcut foarte mult filmuleţul şi îşi doreşte să-l revadă, eu eram convinsă că îl vom primi pe DVD ca să-l putem urmări iar şi iar (cum s-a întâmplat cu vechiul film Colgate, de acum vreo doi sau trei ani), însă deocamdată dau din colţ în colţ, sperând că îl găsim pe undeva, pus la dispoziţia publicului, pentru că Eliza mă înnebuneşte de cap.

La eveniment copiii au putut exersa şi tehnica de periaj corectă şi m-am bucurat când Eliza a fost lăudată că a fost singurul copil care a făcut paşii corecţi când a fost invitată să perieze macheta. Recunosc că teoria o ştie foarte bine, căci am fost recent la dentist şi a primit şi acolo o lecţie personalizată despre periaj pe o machetă identică (şi avem şi noi una acasă), cu practica pe dinţii reali e mai greu 😀

colgate

Din fericire, până acum Eliza nu are nicio carie, chiar dacă nu am fost extrem de strictă cu programul de periaj, ba chiar a început destul de târziu să se spele pe dinţi. Părerea mea e că nici periajul nu-ţi oferă o garanţie că nu vei avea nicio afecţiune dentară, dar cu siguranţă sporeşte şansele. În plus, o pastă de dinţi care neutralizează acizii din zaharuri poate fi un aliat ideal în lupta contra cariilor – Colgate a lansat recent un asemenea produs, se numeşte Colgate Maximum Cavity Protection, Eliza e deja la al doilea tub (mi-aş dori ca, în afară de noi formule de pastă de dinţi,  să se inventeze şi un tub cu dozator de pastă de dinţi, ca să nu mai pună un sfert din tub pe periuţă şi trei sferturi în chiuvetă!). Citez din comunicat o afirmaţie interesantă:

“Studiile clinice ce susțin această tehnologie au fost efectuate timp de 8 ani și au cuprins aproape 18.000 de persoane. Formula cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri™ și fluor reduce leziunile carioase incipiente de pe suprafața dinţilor cu 52%, un procentaj mult mai mare, dovedit clinic în comparaţie cu cel al unei paste obișnuite, ce conține doar fluor, 32%. De asemenea, s-a constatat reducerea cu 20% a incidenţei cariilor după 2 ani de utilizare.”

Despre programul şcolar Colgate

Programul Școlar Colgate este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, cea mai complexă și de succes inițiativă educațională în rândul copiilor datorită parteneriatelor durabile cu instituții, școli și comunități din întreaga lume, și a rezultatelor obținute: peste jumătate de miliard de copii, din 80 de țări, au beneficiat de educație privind igiena orală și produse de îngrijire adecvate de la inițierea programului în 1991, la nivel global.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.