Pălărie cu mac din fetru

Am găsit această pălărie la un târg de vechituri, am dat doar 10 lei pe ea, dar era impecabilă, doar puţin prăfuită. E dintr-un fetru de foarte bună calitate, cred că e de lână pentru că are o textură foarte moale şi plăcută.

DSCN8456

Am luat-o pentru Eliza dar nu-mi plăcea deloc cum arată, probabil proprietarul iniţial o decorase pentru a o folosi ca recuzită la un spectacol ceva altfel nu-mi închipui de ce ar înfăşura cineva o groază de flori de plastic în jurul unui asemenea obiect frumos. În plus, voiam să se asorteze la trenciul ei roşu, aşa că visam o floare mare, roşie pe o parte. Am căutat pe net nişte tutoriale pentru a face un mac şi l-am găsit pe acesta, doar că nu l-am urmat decât până în punctul decupării şi coaserii florilor.

DSCN8771

Mai departe am cusut eu nişte mărgele negre, mai mari, pe mijloc (nu cele din poză, erau prea mărunte şi am renunţat) şi apoi am lipit pe spate un ac pentru broşe ca s-o pot da jos uşor, în eventualitatea în care aş avea răbdarea să mai fac o floare pentru a înlocui macul 😀

DSCN9366

Cu tipul acesta de flori din fetru puteţi înfrumuseţa orice pălărie sau căciuliţă simplă, le puteţi agăţa de reverul unui palton sau sacou sau le puteţi prinde pe sacoşe din pânză sau poşete. Un alt model de floare mare din fetru găsiţi aici. Eu mi-aş fi dorit pentru perioada asta nişte frunze de toamnă din fetru şi două ghinde împâslite, cred că ar fi arătat pălăria mult mai bine, însă floarea de mac îi dă un aspect vesel care mai înveseleşte zilele uneori mohorâte de toamnă. Acum că mă uit la poză, cred că îi mai lipseşte o panglică roşie în jurul ei, care să îi definească puţin aspectul. Oare cum aş putea s-o mai decorez?

2 Comment

  1. Cat de frumos a iesit si ce bine ii sta Elizei! Nu ma pricep la decoratiuni, dar da, cred ca o panglica rosie in jurul palariei ar veni bine. Eu chiar am o palarie rosie din lana care atrage mereu atentia. I-am pus in loc de panglica un sirag de margele negre pe care le-am prins cat de frumos am putut eu. 🙂 Arata splendid!

    Sa stii ca rasfoiesc cu drag ideile tale de decoruri si activitati de toamna, si imi dau o stare extraordinara de bine si liniste!

    1. Eu zic sa fie verde panglica :). Mai pune ceva flori galbene …

Leave a Reply