Atelier – decoraţiuni din panglici pentru Crăciun

Actualizare 17.11.2015 – toate locurile sunt ocupate şi am două persoane în aşteptare care vor fi anunţate sâmbătă prin sms dacă se eliberează vreun loc.

Anul acesta, pe 22 noiembrie, la târgul de carte Gaudeamus voi avea un atelier un pic mai deosebit faţă de celelalte. Este drept că scopul aparent este să facem două decoraţiuni din panglici pentru Crăciun (inspirate din cartea Fantezii din panglici pentru Crăciun) însă obiectivul meu direct este altul.

afis panglici

La acest atelier vor participa, în premieră, echipe formate din adult (părinte) şi copil. Teoretic vă puteţi aduce copilul de orice vârstă, însă ar trebui să ştie să folosească lipiciul şi să facă un colaj, să aibă răbdare să lucreze împreună cu dumneavoastră şi să aibă orientare spre partea creativă. Nu vă căraţi copiii după voi dacă nu le place să facă asta! Obiectivul meu este ca la finalul atelierului să învăţaţi următoarele:

– să lucraţi în echipă cu propriul copil fără să-l corectaţi agresiv, să-l umiliţi, să-l înjosiţi. Voi ruga politicos să plece orice părinte care îi smulge lucrul din mână copilului, pe principiul “nu aşa se face”, orice părinte care ţipă la copil, lucrează în locul lui sau îi spune că ce-a făcut e o “prostie”. Idem, voi ruga politicos să plece şi copiii care vor pufni şi vor trânti că “nu e interesant, e plictisitor etc” Dacă nu le place, vom oferi locul unor copii care vor să fie acolo.

– să utilizaţi în mod eficient şi econom materialele puse la dispoziţie de editura Casa şi subsemnata fără să aplicaţi principiul “dacă e gratis, să irosim/să luăm şi acasă”. Colectivul editurii Casa a pus mereu foarte mult suflet în organizarea acestor ateliere (precum şi însemnate sume de bani) şi cred că merită aprecierea noastră în această privinţă.

– să împărţiţi cu ceilalţi consumabilele care sunt la comun (foarfece, lipici), să spuneţi “te rog” şi “mulţumesc”, să vă aşteptaţi rândul cu răbdare, să oferiţi o mână de ajutor, dacă este cazul.

– să faceţi un obiect decorativ care să fie rezultatul muncii voastre comune, urmând nişte instrucţiuni (veţi avea şi o fişă ajutătoare) sub îndrumarea şi cu sfatul meu. Nu voi face decoraţiunea în locul vostru, va trebui să lucraţi împreună, să descifraţi paşii şi să-i urmaţi. Obiectul final nu trebuie să fie cel mai cel, ci un obiect lucrat cu dragoste. La acest atelier vom face o felicitare ceva mai simplă şi un îngeraş un pic mai complicat.

– să vă relaxaţi timp de o oră în care să vă dedicaţi întru totul activităţii prestate acolo. Fără butonat telefoane, fără grabă, fără stres. Ştiu că regulile par dure la prima vedere, dar sunt pentru binele participanţilor şi vin ca rezultatul câtorva ani de ţinut aceste ateliere, în care am văzut mai multe comportamente negative decât mi-aş fi dorit să văd, atât din partea copiilor, cât şi din partea părinţilor. Vă rog să citiţi şi acest articol înainte.

Locuri disponibile: 10 (10 copii + 10 adulţi însoţitori, nu se acceptă prezenţa copiilor singuri). Înscrieri la adresa de email laura_frunza@yahoo.com cu nume şi prenume adult şi copil, vârsta copilului şi un număr de telefon mobil unde veţi primi un sms de reminder cu o zi înainte. Vă rog să vă înscrieţi doar dacă ştiţi sigur că veniţi. Puteţi anula până sâmbătă după amiaza cel târziu (ora 14.00), printr-un email la aceeaşi adresă, ca să putem anunţa persoanele de pe lista de aşteptare. De data asta voi face puţină poliţie şi persoanele care se vor înscrie şi nu vor veni, nu vor mai fi primite pe viitor la alte ateliere. Vă rog să încercaţi să respectaţi eforturile noastre de a vă oferi an de an aceste ateliere gratuite! De asemenea, anul acesta va fi primul an în care nu voi accepta înscrieri din târg. Numărul de materiale este limitat, aşa că prefer să vină cei înscrişi via email.

Atelierul începe în mod oficial la 12.30 şi durează o oră, însă puteţi veni oricând până în ora 13.00. La începutul atelierului veţi primi un regulament pe care va trebui să bifaţi la final câteva lucruri. Echipele care vor bifa toţi paşii din regulament vor primi şi câte un mic dar din partea Tribeka, sponsorul acestei ediţii.

2 Comment

  1. Laura, îmi cer scuze, dar nu mai am numărul tău de telefon. Mi-l poţi lăsa la comentarii fiindcă moderez totul. Consulatul român din SUA a solicitat (şi primit) de la editură 100 cărţi “Anotimpurile” (autor eu) pentru comunitatea de români, aşa că am o portiţă pentru traducere. Mi-ar plăcea să schimbăm două vorbe. Te aştept la lansare sâmbătă 21 noiembrie la ora 11 la ROMEXPO pavilionul central în „Sala de lectură pentru copii Ion Creangă” şi te rog , dacă vii, să nu stai retrasă ci să îmi atragi atenţia că ai venit fiindcă vreau să îţi ofer o carte şi să vorbim evident.

  2. Nedelea Mihaela says: Reply

    Ce frumos!! Ma bucur pt. cei care vor participa, este o ocazie nemaipomenita a parintilor de a redescoperi bucuriile copilariei.
    Felicitari, Laura!

Leave a Reply