Impresii după atelierul de creaţie de la Gaudeamus 2015

Şi un model super simpatic de la atelier, un îngeraş buclat

Anul acesta atelierul de creaţie de la Gaudeamus, realizat împreună cu editura Casa şi Tribeka (cărora le mulţumim foarte mult pentru cadourile oferite copiilor) a fost o reuşită pe toate planurile. Am avut echipe formate din adult (părinte/mătuşă/soră) + copil, toate una şi una. Au făcut nişte felicitări şi nişte îngeraşi extrem de reuşiţi. Au învăţat să împartă ustensilele care erau la comun şi, sper eu, au învăţat să lucreze în echipă, să-şi împartă responsabilităţile şi să-şi aprecieze reciproc eforturile. Înainte de începerea atelierului, le-am dat câte un regulament pe care şi-au acordat, la început, un nume creativ echipei iar la final au trebuit să bifeze câteva lucruri realizate în cadrul atelierului, cum ar fi că adultul a încurajat, ajutat, îndrumat copilul pe un ton blând, că au folosit materialele fără să irosească (aici mai avem un pic de lucrat), că sunt mulţumiţi de rezultatul muncii lor comune, că nu au butonat telefoanele în timpul atelierului etc. Am avut nişte nume de echipe foarte simpatice, cum ar fi echipa nebunatică, echipa “panglică şi bucurie”, echipa “picăturile de apă”, echipa învingătorilor, echipa îngeraşilor şi clubul fetelor. Exerciţiul de citire a regulamentului şi botezare a echipei a ajutat părinţii şi copiii să intre în atmosfera atelierului.

Anul acesta am lucrat cu panglici, inspirându-ne din numărul 118 al seriei Idei creative – Fantezii din panglici pentru Crăciun. Am adaptat o felicitare şi un îngeraş. Pentru că îngeraşul a avut mare succes, o să fac un tutorial despre cum se realizează, special pentru cititorii blogului.

Pentru felicitarea cu brad, copiii au învăţat cum să măsoare, să taie şi să lipească panglica pe un suport de carton. Apoi au învăţat cum să folosească perforatorul cu o singură gaură pentru a decupa globuleţe din hârtie eva cu sclipici. Pentru că hârtia eva cu sclipici a făcut furori, să ştiţi că o găsiţi la Profiart într-o mulţime de culori superbe. Colile A4 sunt autocolante.

DSCN9935

DSCN9938

DSCN9939

Îngeraşul a dat mari bătăi de cap, atât părinţilor cât şi copiilor, însă la final toată lumea a plecat cu un îngeraş finalizat.

DSCN9968

DSCN9973

Am fost bucuroasă să văd la târg copii care au mai fost la mine la ateliere. Iată cum cresc copiii “gaudeamus”:

Gaudeamus 2013-2015

gaudeamus

Sper să continuăm această tradiţie minunată şi vă aştept şi la alte ateliere organizate în colaborare cu editura Casa!

5 Comment

 1. Mimi says: Reply

  Felicitări pentru atelier. Îmi place ideea cu evaluarea făcută împreună, la final și ideea cu copiii ”Gaudeamus” – e drăguț să vezi cum au crescut și cum lucrează, de la un an la altul.

 2. Cristina Oprea says: Reply

  Multumim, Laura Frunza! Multumim, editura Casa si Tribeka! Abia astept prima ocazie sa exersez cele invatate la atelier cu nepotii mei. Risipa mi se intampla sa fac din lipsa de experienta, dar nu una mare!

 3. Fain!
  Nu se fac inscrieri de anul asta pt la anu’ ? :))

  1. Laura Frunză says: Reply

   Te tin minte pentru Bookfest 🙂

 4. Salut Laura,

  Multumim pentru impresiile impartasite. Cu siguranta ne vom reintalni si in viitor, cand sper sa ma contactezi.
  Cea mai mare implinire pentru mine sau pentru noi sunt aceste momente cand ii vedem pe cei mici implicati in astfel de activitati.

  Toate cele bune,
  Catalin Mihalache

Leave a Reply