Îngeraş din panglici

Acest model de îngeraş este cel făcut de copii şi părinţi la atelierul creativ de la Gaudeamus. Îl găsiţi în numărul 118 al seriei Idei creative, Fantezii din panglici pentru Crăciun, alături de alte decoraţiuni frumoase care pot fi realizate din panglici (globuri, urşi polari, pinguini, moş crăciuni, brăduleţi, reni, om de turtă dulce etc).

DSCN4934

Pentru îngeraş veţi avea nevoie de: 42 cm de panglică ripsată (mai tare) de 1 cm lăţime, panglică roşie cu bulinuţe de 1.5 cm lăţime (aprox 8 cm lungime), panglică pentru aripi (argintie, aurie sau albă de organza), 1 cm lăţime, 24 cm lungime, panglică de saten 2-3mm lăţime pentru mâini şi fundiţa de pe cap, 2 mărgele din lemn pentru mâini, 1 bilă din polistiren sau hârtie pentru cap (aproximativ 3 cm diametru), panglică din saten sau hârtie pentru păr, de 3 mm lăţime. În plus: un adeziv universal puternic, carioci (neagră, roz, roşie) şi un pic de blush sau cretă pentru trăsăturile faciale ale îngeraşului, aţă şi ac.

materiale

Pasul 1 constă din mai mulţi sub-paşi mai mici:

– se desenează trăsăturile îngeraşului şi se lipeşte părul de bila din polistiren

– panglica pentru corp se taie în trei bucăţi egale, se îndoaie fiecare şi se lipesc în partea de sus. Eu le-am prins cu o agrafă de birou cât am aşteptat să se usuce. Se pun mărgelele pe panglica subţire (atenţie, cele două mâini vor rămâne unite, nu se taie în două.) şi se face câte un nod. Panglica pentru aripi se împătureşte unind cele două capete la mijloc şi se lipeşte.

DSCN9999

Pasul 2:

Se unesc la vârf cele trei elemente pentru corp şi se ajustează cu foarfeca pentru a crea un capăt drept.

DSCN0002

Pasul 3

Se înfăşoară panglica roşie cu buline în partea de sus (“talia”) şi se lipeşte. Se lipesc mâinile şi o decoraţiune, dacă e cazul. Se lasă să se usuce bine.

DSCN0007

Pasul 4 – se lipesc aripile (se pot şi coase, în funcţie de tipul de panglică, unele nu se lipesc aşa bine şi merg cusute).

DSCN4933

Pasul 5 – se ia un ac mai gros, se trece aţă prin el şi se uneşte corpul cu capul, ataşând şi fundiţa pentru păr.

Nu vă lăsaţi împiedicaţi de multitudinea de explicaţii şi paşi, îngeraşul de face foarte uşor din resturi de panglici, nu trebuie să respectaţi culorile sau dimensiunile, folosiţi ce aveţi! În loc de bila din polistiren, puteţi folosi şi o bilă de lemn mai mare. Eu am găsit bile din polistiren la set la Mustash (set de 8 bile la 8 lei sau mai puţin, nu mai reţin exact) şi tot de acolo am luat şi adezivul universal, este excelent şi preţul nu a fost mare (din păcate nu mai reţin cât a costat) şi panglica din hârtie pentru păr. Panglica roşie cu steluţe este de la Profiart (norocul meu că magazinele sunt pe aceeaşi stradă şi când ajung acolo le vizitez pe amândouă).

Şi un model super simpatic de la atelier, un îngeraş buclat
Şi un model super simpatic de la atelier, un îngeraş buclat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.