3. Gloria şi unicornul magic

Cu ceva timp în urmă, Ana Nicolescu (Mămica Urbană) m-a abordat să mă întrebe dacă n-aş vrea să contribui la scrierea unei poveşti care să fie ulterior înregistrată şi apoi vândută în scop caritabil. Iniţial am refuzat-o. Eram îngropată până în gât în proiecte şi deadline-uri şi chestii de făcut. Dar… parcă nu mă simţeam bine să refuz. M-am dat de trei ori peste cap, am strigat haleihap şi am creat timp de unde era, de unde nu era. Că doar aşa încep toate poveştile… Cu un pic de magie. Povestea s-a lăsat greu scrisă, ideile noastre nu prea se potriveau – aşa e când se strâng mai mulţi oameni cu imaginaţiile şi dorinţele şi aşteptările lor, toate diferite. Însă până la urmă “Gloria şi unicornul magic” a ieşit din cuptorul înfierbântat al minţilor noastre, ca un cozonac pe care l-am greşit de vreo zece ori şi pe care l-am nimerit abia când am intuit proporţiile exacte de ingrediente. Iată şi echipa de şoc, de la stânga la dreapta: Adrian Ciocodan (Smartbox Family), Diana Gămulescu şi Corina Croitoru (Asociaţia Unu şi Unu), Ioana Predoiu (Parenting PR), Monica Popescu (Itsy-Bitsy), eu, Miruna Mărgărit (ea-si-ea.ro), Ana Nicolescu (mamicaurbană.ro), Ema Stanca-Macovei (ilustratorul Gloriei) şi jos Tily Niculae (actriţă). Plus copiii din dotarea fiecăruia (sau împrumutaţi, în cazul Ioanei 😀 )

12291097_1095558630455476_1973971151330588908_o

Gloria şi unicornul magic este o poveste despre o fetiţă care se simte uitată sau lăsată la o parte atunci când apare pe lume, Petru, frăţiorul ei prematur. Părinţii nu ştiu să gestioneze corect situaţia şi, în loc să stea mai mult de vorbă cu Gloria, se concentrează pe băieţelul fragil şi bolnăvicios, fără să ghicească ce furtună emoţională se petrece în sufletul surioarei acestuia. În seara de Ajun, Gloria se hotărăşte să fugă de acasă pentru a-şi căuta alţi părinţi. Mai întâi bucuroasă de independenţa ei nou câştigată, Gloria se joacă singură în parcul gol plin de zăpadă şi apoi se duce la târgul de Crăciun. Acolo o cuprinde nostalgia şi începe să-şi dorească să se întoarcă înapoi la ea acasă. Vă las pe voi să descoperiţi finalul dar vă asigur că e unul frumos, bineînţeles.

Am înţeles de la Ana că unii părinţi consideră că aceasta este o poveste care îi va îndemna pe copii să fugă de acasă. Eu aş zice dimpotrivă (deşi dacă aveţi copii care se gândesc să fugă de acasă eu zic că aveţi de lucrat pe undeva). E o poveste care îi învaţă pe copii iubirea necondiţionată. Îi învaţă că multe familii pot avea momente grele dar dacă vor discuta despre asta, vor trece peste. Îi învaţă că cel mai bine e mereu acasă. Psihologul Smartbox Family, Alina Ciocodan, spune aşa: “Văd povestea Gloria şi unicornul magic ca un moment de conectare între părinte şi copil. Un moment de intimitate emoţională, în care fiecare poate exprima şi teama, şi nevoile, şi speranţele, şi toate sentimentele şi gândurile legate de experienţa trăită împreună. Povestea Gloriei poate fi o ocazie de a repara ceea ce poate, în goana zilelor, am pierdut fără să ne dăm seama – relaţia de siguranţa dintre noi, fără să fie nevoie de o fugă de acasă.”

Azi, pe bileţelul din calendarul de Advent, scrie aşa:

DSCN5063

Haideţi să ascultăm împreună o poveste magică, scrisă pentru un suflet prematur. Toate fondurile strânse în urma vânzării poveştii (în format mp3 sau CD) vor fi donate, prin extraordinara amabilitate a SmartBox Family, asociaţiei Unu şi Unu. Pe site-ul celor de la Smartbox Family (audioparenting.ro) găsiţi şi un foarte scurt fragment din poveste, ca să vă faceţi o idee cum sună. Elizei i-a plăcut foarte mult (de altfel Eliza a citit şi la lansare un fragment şi a fost foarte emoţionată) şi sper să le placă şi copiilor voştri.

12309605_1095554867122519_4590082713708540438_o

Nu aş vrea să închei fără să mulţumesc cuiva care a făcut un efort supraomenesc pentru noi şi pentru Gloria: Coca Asan, care ne-a făcut medalioanele cu Gloria, medalioane pe care le-am purtat noi, mamele spirituale ale Gloriei, la lansare şi pe care le-au confiscat, fără excepţie, toate fetele noastre. Coca, eu ştiu cel mai bine ce muncă dificilă a fost, vreau să ştii că îţi mulţumesc din toată inima!

Gloria si unicornul magic

Campania O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur este o campanie inițiată și dezvoltată de Smartbox Family şi Parenting PR cu sprijinul Itsy Bitsy FM, pentru Asociaţia Unu şi Unu.

În sprijinul campaniei au mai venit: Totul despre Mame, Afi Palace Cotroceni, Creative Arts, Magitot, Lucian Calugărescu Fotografie

 

5 Comment

 1. Cristina O. says: Reply

  Bravo! Felicitari echipei! Am ascultat povestea impreuna cu fetita mea, care nu se oprea din întrebări (legate de cele ascultate). Faptul ca vocea povestitorului este alta la (aproape) fiecare paragraf capteaza atentia si interesul celui care asculta! La cat mai multe astfel de proiecte, Laura! Cititorii vor fi alaturi de tine!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mulţumesc că ai fost alături de noi, Cristina!

 2. Oana says: Reply

  Foarte frumoasa povestea si povestea povestii… mai asteptam una de Paste 🙂
  Mult succes SmartBox Family !

 3. MI-ar fi plăcut mult să fiu și eu la acest eveniment ( mai ales să o ascult pe Eliza 🙂 ) , dar așa cu sufletul am fost alături de voi :). Îți mulțumesc din suflet pentru aprecieri!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Coca, nu ţi-am dat link cu filmarea de la eveniment, cu lectura Elizei?

Leave a Reply