Scrisoare pentru Moş Crăciun

Vom citi această poveste azi, pe 5 decembrie, în Ajun de Moş Nicolae. Vom face şi fursecuri cu nucă pentru musafiri şi ne vom uita la un film drăguţ de Crăciun.

Scrisoare pentru Moş Crăciun este o poveste duioasă despre iubirea nepoţilor pentru bunici. A fost scrisă de Cristina Preda pe vremea când încă era la liceu, cred, şi publicată la editura Benefica în 2014. Am cumpărat-o de la librăria Sophia cu 13 lei dar cred că se găseşte şi în alte librării online. Are format A4, cu ilustraţii color foarte simpatice.

coperta scrisoare

Povestea pe scurt: Maria îi scrie Moşului o scrisoare mai specială, îşi doreşte ca bunicul ei să-şi regăsească în suflet dorinţa de a se bucura de Crăciun.

scrisoare catre Mos Craciun_interior

Moş Crăciun o transformă într-un fulg-steluţă care merge la bunic şi îl ajută să-şi amintească lucruri frumoase de la Crăciunurile trecute (nu vă închipuiţi ceva gen Colind de Crăciun de Dickens, e ceva foarte simplist), apoi se transformă la loc în Maria şi se bucură alături de bunic de Crăciun. Povestea în sine e foarte simpatică, îmi plac şi ilustraţiile şi candoarea relatării, însă cred că aş fi preferat ca bunicul să regăsească magia sărbătorilor în sânul familiei sale şi nu cu ajutorul lui Moş Crăciun, însă dacă asta a fost viziunea autoarei, de ce nu? Din punctul meu de vedere cartea merită banii, sunt o mulţime de cărţi scumpe şi proaste de Crăciun şi ar fi păcat să nu investim mai degrabă câţiva bănuţi în opera unei tinere românce decât în vreo traducere de la o editură cunoscută, eventual de o calitate îndoielnică.

Ca film, ne vom uita la Frumoasa şi Bestia – Un Crăciun Magic, Eliza nu ştie încă, va fi o surpriză.

4 Comment

 1. sanda says: Reply

  Unde putem vedea filmul? 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Îl căutaţi online.

 2. Ekaterina says: Reply

  Draga Laura, citesc regular postarile tale. Cartile pe care le recomanzi cam de obicei imediat le trec pe foaie unde scriu titlurile cartilor care doresc sa cumpar. Asa ca, m ar ajuta sa stiu care este si cartea pe care nu o recomanzi, acea cu traducerea nereusita. Si eu de multe ori daca vad ca o carte este prost tradusa nu o cumpar, sau daca s a nimerit ca deja am cumparat o o scot din casa. Multumesc.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Sunt mai multe, dar acum când am spus, am vorbit general 🙂

Leave a Reply