Big Box of Christmas Stories

Foto: Books for children

Acest set conţine zece cărţi pe care le vom citi în câteva zile diferite. Le-am primit de la Cartemma, unde puteţi găsi o mulţime de cărţi frumoase de Crăciun pentru copii. Cărțile au format mare (29×25 cm), ilustraţii bogate şi colorate, și sunt toate cu tematică de iarnă/Crăciun. Nouă sunt despre animale și una e despre jucării.

Foto: Books for children
Foto: Books for children

Little Penguin Lost este despre un pui de pinguin care are o jucărie preferată (jucăria de ataşament, i-ar zice parentingul modern). El este ameninţat de părinţi cu un soi de bau-bau arctic, o morsă uriaşă, dar atunci când îşi pierde jucăria, descoperă că bătrânul Wal este chiar prietenos. (16)

Little Penguin Lost

The Best Christmas Ever – şoricica Millicent face totul să aibă un Crăciun ca la carte: curăţenie în casă, fierbe punci de miere şi coace o plăcintă cu miere şi merge în pădure să caute iederă pentru o coroniţă şi fructe de pădure să le atârne în brad. Însă în Ajunul Crăciunului, rămâne fără punci, fără plăcintă şi fără coroniţă iar casa îi este devastată şi totul pentru că şoricica şi-a ajutat prietenii din pădure. La final, Millicent descoperă că un Crăciun ca la carte e atunci când eşti înconjurat de prieteni. (10)

Best Christmas Ever

Silent Night – este o parafrazare la celebra colindă, dar cu versuri care exprimă bucuria şi iubirea faţă de aproapele. Ilustraţiile ne arată un părinte urs şi un pui de urs, în diverse ipostaze şi sunt, cu adevărat, înduioşătoare.

Silent Night

Is It Christmas Yet? – puiul de urs îşi întreabă tatăl de zeci de ori: a venit Crăciunul? Este atât de nerăbdător că mai are puţin şi explodează, dar  graba îl face să zăpăcească totul în jur. Se încurcă în hârtia de împachetat, împrăştie ingredientele pentru prăjitură, alege un brad uriaş care se rupe când încearcă să-l bage în casă şi tot aşa. Când vine, în sfârşit, Crăciun, puiul de urs e deja obosit…(14)

Is It Christmas Yet

One Magical Christmas – o păpuşă şi un ursuleţ de pluş se rătăcesc de sania Moşului şi trebuie să-şi găsească singuri casa în care trebuiau să ajungă. O poveste cu final fericit, cum altfel? (17)

One Magical Christmas2

Lost in the Snow – un căţeluş pufos se bucură pentru prima oară de zăpadă jucându-se cu fraţii săi, dar lătratul unui câine mai mare îl sperie şi se rătăceşte prin pădure. Întâlneşte o bufniţă binevoitoare şi doi pui de vulpe răutăcioşi, dar până la urmă se reuneşte cu familia sa. (8)

Lost in the snow

Grumpy Badger’s Christmas – Viezurele cel morocănos nu e deloc impresionat de zarva animalelor din pădure, care se pregătesc de Crăciun. El vrea doar să doarmă. Şi-a umplut cămara de plăcinte, conserve, prăjituri, bomboane şi limonadă şi se pregăteşte de hibernat. Doar că celelalte animale nu-l lasă să doarmă liniştit aşa cum îşi doreşte şi, până la urmă, viezurele morocănos dă o super petrecere de Crăciun. Cum aşa? vedeţi voi în carte. (15)

Grumpy Badgers Christmas

The Little White Owl – O bufniţă albă cu o imaginaţie bogată, dar foarte singură, pleacă într-o călătorie prin lume. Îşi lasă în urmă casa înzăpezită şi ajunge într-o zonă tropicală unde întâlneşte o mulţime de bufniţe colorate antisociale. Dacă la început bufniţele colorate o resping pentru că e albă şi, spun ele, banală, în cele din urmă bufniţa albă le cucereşte cu talentul ei de povestitor şi chiar le ia în vizită la ea acasă, unde acestea se bucură de zăpadă.

The Little White Owl

Christmas with You – o poveste scurtă în versuri despre o zi deosebită de iarnă, în aşteptarea Crăciunului. Un adult şoricel şi un pui de şoricel petrec o zi frumoasă patinând, dându-se cu sania, construind un om de zăpadă, colindând, privind ninsoarea, împachetând cadouri etc.

Christmas with You

I’ve Seen Santa! – o familie de urşi se pregăteşte de sosirea Moşului. Puiul de urs îşi bombardează părinţii cu întrebări despre Moşul, iar apoi îşi surprinde părinţii în diverse ipostaze suspecte (tata bea laptele Moşului şi îi mănâncă plăcintele, mama pune cadouri în ciorapi). Cum o scot la capăt părinţii cu micul urs curios, veţi vedea în carte. E absolut delicioasă şi e cartea mea preferată din tot setul! (7)

Ive seen Santa

 Numerele din paranteze reprezintă zilele în care am citit/vom citi aceste cărţi. Pe cele cu poezii le strecurăm printre picături, nu le aloc zi separată.

Save

3 Comment

 1. renataungureanu@yahoo.com says: Reply

  Minunate ilustratii, intr-adevar incantatoare!

 2. Alina says: Reply

  Buna Laura,

  Am scris pentru o comanda a acestei carti la “booksforchildren123@gmail.com” dar nu am primit nici un raspuns. Poti sa ma ajuti cu alta modalitate de a intra in posesia acestei colectii?

  Multumesc si marturisesc ca este primul blog pe care il deschid in fiecare zi!
  Alina

  1. Laura Frunză says: Reply

   Buna, Alina. Scrie-i Ancai la inminunatalumeacartilor@gmail.com sau direct in mesaj privat pe pagina de FB. O rog eu sa intre si sa-ti raspunda. Si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

Leave a Reply