Mr Snow, Mr Christmas and Mr Men 12 Days of Christmas

Am citit aceste cărticele în week-endul care a trecut pentru că am fost plecate din oraş şi am avut nevoie să luăm cu noi un bagaj minimal, cu nişte cărţi mici şi uşoare.

Aceste trei cărticele cu specific de iarnă şi de Crăciun fac parte din setul de 50 de cărţi cu Mr Men importat în România de Cartemma. Cărţile sunt în limba engleză, ilustrate, format mic. Toate cele 50 de cărţi vin într-o cutie cartonată, splendidă. Eliza este foarte pasionată de aceşti omuleţi, noi avem şi în limba română câteva (şi tocmai am comandat una cu Zâna Măseluţă 😀 ) şi ne ajută să purtăm tot felul de conversaţii despre tipologiile umane. De altfel, ele au fost scris mai degrabă satiric, aş spune eu. Scopul lor nu e să eticheteze (că tot am devenit obsedaţi de asta în ultima vreme), ci să scoată în evidenţă anumite trăsături pentru a le taxa sau, dimpotrivă, pentru a le aprecia.

Mr Men Christmas

Mr Snow este despre un om de zăpadă pe care îl construiesc copiii cu două zile înainte de Crăciun şi pe care îl aduce la viaţă Moş Crăciun în Ajun pentru a-l ajuta cu livrarea cadourilor. Îndemnul de la final e tare simpatic: dragi copii, dacă veţi face un om de zăpadă, să-l faceţi cum trebuie, nu se ştie când va mai avea nevoie Moşul de ajutor! (11)

DSCN5010

Mr Christmas e despre domnul Crăciun care a fost rugat de unchiul său, Moş Crăciun, să livreze cadourile domnilor Bărbaţi pentru că nu mai făcea faţă. Domnul Crăciun pregăteşte şi livrează nişte cadouri tare haioase, potrivite pentru fiecare domn Bărbat în parte: domnul Vorbăreţ primeşte un dicţionar, domnul Zgârcit un portofel minuscul în care nu încape niciun ban, domnul Înalt nişte şosete foarte, foarte lungi, domnul Lacom o carte de bucate despre cum să găteşti un bou întreg şi aşa mai departe.(12)

DSCN5011

Mr Men 12 Days of Christmas

Domnul Muddle (Încurcă-tot l-aş traduce eu) zăpăceşte mereu lucrurile. El ştie că sărbătoarea Crăciunului cade în fiecare an pe 25, dar nu ştie în ce lună. Aşa că în fiecare lună a anului, pe data de 25, el face un cadou unuia dintre domnii Bărbaţi. Evident că de fiecare dată încurcă lucrurile. Până pe 25 decembrie când chiar o nimereşte, dar se întâmplă să-i dea cadoul domnului Greşit care tocmai se pregăteşte să plece în vacanţa de vară! (13)

DSCN5012

Mai există o mulţime de alte cărţi de Crăciun cu micuţii omuleţi şi micuţele domnişoare – Mr Men The Night Before Christmas, Mr Men A White Christmas, Mr Men Meet Father Christmas, Little Miss Christmas, Mr Men A Christmas Pantomime, Mr Noisy and the Silent Night, Mr Men A Christmas Carol, Mr Men The Christmas Party etc. Dacă le găsiţi pe undeva, să le cumpăraţi pentru că sunt foarte drăguţe, eu mi le-aş dori pe toate! Şi să nu credeţi că sunt doar pentru copii mici, aşa cum am crezut eu iniţial. Eliza abia de vreun an a început să le aprecieze şi cere mereu să citim din ele!

Mai multe detalii despre seturile Mr Men şi Little Miss găsiţi în articolul de pe blogul Ursuleţi Năzdrăvani.

Save

One Reply to “Mr Snow, Mr Christmas and Mr Men 12 Days of Christmas”

  1. Foarte dragute! Multumim pentru recomandare 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.