Programul de educaţie rutieră Mobile Kids

Am tot vrut să scriu despre asta tot anul, cei de la Mercedes-Benz au fost foarte drăguţi şi m-au invitat la toate evenimentele lor, dar eu n-am reuşit, din păcate, să ajung la niciunul. Fac un efort să scriu acum deoarece mă gândesc că poate sunt, printre voi, cadre didactice ceva mai deschise la minte care vor să-şi înscrie şcoala în programul Mobile Kids pentru 2016. Programul este valabil doar pentru Bucureşti.

Mai întâi vă povestesc despre program şi apoi, la final, vă dau detalii despre modul de înscriere.

“Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, al cărui scopul este responsabilizarea în trafic și adoptarea unui comportament adecvat, atât ca pasageri, cât și ca pietoni. Proiectul este compus dintr-o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în școli, cât și în mediul online. Prezența în sălile de curs a lui Moki, mascota programului, motivează copiii prin jocuri și materiale educative. Astfel, din 2013 până în prezent peste 7.000 de elevi au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Mercedes-Benz Romania - Mobile Kids (4)

Site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids a devenit un instrument pentru toți cei care doresc să învețe regulile de circulație într-un mod plăcut. Clipurile disponibile online au ca subiect acțiuni legate de siguranța rutieră prin respectarea regulilor de circulație, atât ca pasager, cât și ca pieton.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvaţi Copiii România: „Din 2013, împreună cu Mercedes-Benz oferim sfaturi şi informaţii cu scopul de a îi educa pe cei mai mici participanţi la trafic. Indiferent că se plimbă pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii să cunoască regulilele de circulaţie şi să aplice ce au învaţat în cadrul acestor lecţii. Ne bucurăm să continuăm acest parteneriat şi să contribuim la crearea unei generaţii de şoferi prudenţi şi responsabili faţă de vieţile lor şi ale celor din jur.” (sursă: comunicat de presă Mercedes-Benz)

Eu am primit azi vizita unui “poliţist” foarte simpatic (un puşti de vreo 12-13 ani, genul pe care ni-l dorim toate mamele acasă 😀 ) care mi-a dat un test cu trei întrebări (vă spun, sincer, că la una dintre ele, mi-a tremurat pixul, nu eram sigură de răspuns) şi la final am primit un permis de pieton responsabil. Cum e singurul permis de circulaţie pe care îl voi avea vreodată, am zis să mă laud şi eu cu el:

20151215_160319

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în edițiile viitoare ale programului Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii – Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Un articol despre o carte care vă poate ajuta să le explicaţi copiilor care este comportamentul corect pe stradă găsiţi aici.

Vă urez tuturor un an fără incidente rutiere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.