Tablou de iarnă cu arici şi brad pe ramă din beţe de lemn

Am muncit destul de mult la acest tablou şi până la urmă nu sunt convinsă că a meritat efortul, cred că existau variante mai uşor de executat şi mai de efect. Dar acum că e gata, îmi place rezultatul, aşa că îl pun totuşi pe blog chiar dacă nu cred că va încerca cineva să-l reproducă.

DSCN5136

Materiale: 4 beţe (sau varianta mai scurtă, o ramă foto din lemn), carton pentru decupat ariciul, hârtie gumată sau carton auriu pentru stea, hârtie albă şi perforator special pentru fulgi, o crenguţă mică de brad, vată sau umplutură sintetică pentru jucării (nouă ne-a rămas de la un set creativ), sfoară, pistol cu silicon fierbinte, aţă subţire (eu am avut argintie).

Prima oară se face rama: se leagă cele patru beţe cu sfoară şi se face şi agăţătoarea. Se decupează ariciul (corpul din carton maro, capul din carton roz, nasul din carton roşu), se lipeşte şi se desenează trăsăturile. Se decupează fulgii. Se leagă aţele pe ramă (ca la războiul de ţesut) şi se lipesc fulgii. Ideal ar fi să lipiţi doi câte doi (sandviş), vor sta mai bine, eu recunosc că nu am avut răbdare. Se lipeşte crenguţa de brad şi pe deasupra se lipeşte puţină “zăpadă”. Steaua se decupează din hârtie gumată aurie (sau carton) şi se lipeşte în colţul din dreapta sus.

În funcţie de imaginaţie şi răbdare, mai puteţi adăuga stele sau lună pe cer, alte animăluţe (o bufniţă, poate?), conuri de brad sau ghinde etc. Eu am pornit de la ideea să fac un tablou cu materiale naturale, dar nu prea mi-a ieşit pentru că nu am găsit chiar tot ce aveam nevoie aşa că am improvizat.

2 Replies to “Tablou de iarnă cu arici şi brad pe ramă din beţe de lemn”

  1. Mie imi place, e tare simpatic!

  2. E foarte frumos, cred ca o sa incercam si noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.