Sofia Întâi.Magia Crăciunului

Eliza adoră cărţile de Crăciun cu prinţese de la editura Litera. Acum mulţi ani, când era mică (vreo trei ani, cred), am cumpărat două cărţi de Crăciun cu prinţese pe care le-am citit pe tot parcursul anului. Fie iarnă, fie vară, noi citeam despre vânătoarea de cadouri a lui Ariel, despre petrecerea de Crăciun pentru animale dată de Cenuşăreasa, despre aparentul dezastru făcut de Crăciun de Aurora şi de zânele care au crescut-o şi despre bucatele minunate gătite de Tiana pentru masa festivă.  Nu mai spun de cartea de anul trecut, Crăciunul cu Anna şi Elsa – este foarte iubită şi e printre puţinele care n-au urcat pe raftul cu poveşti sezoniere. Anul acesta mă bucur să adaug la colecţia ei şi o carte de Crăciun cu Sofia, cea mai mică şi poate cea mai iubită prinţesă din familia regală Disney.

Sofia Intai - Magia Craciunului

În Magia Crăciunului Sofia află cum se desfăşoară o zi de Crăciun tipică, deoarece în Mysteria nu se serbează Crăciunul, ci Wassailia. Ea îşi petrece Crăciunul împreună cu prietena ei, Vivian, la noul castel în care locuieşte aceasta. Fetele decorează bradul, ascultă muzică de Crăciun şi se dau cu sania, ba chiar ajută trei prieteni să se regăsească pentru a petrece această sărbătoare magică împreună.

Sofia Intai - Magia Craciunului (preview) 6

Cel mai mult la cartea asta, în afară de poveste, mi-au plăcut ilustraţiile. Sunt un pic “haşurate” de parcă ar fi picturi, nu ilustraţii făcute pe calculator. În plus, coperta cartonată cu “pernuţă” (copertă din carton dar dublată cu ceva moale) şi formatul mai restrâns, tip caiet, o fac perfectă pentru mânuţele fetiţelor care abia descoperă desenele animate cu Sofia.

Sofia Intai - Magia Craciunului (preview) 10

În perioada asta cartea e la reducere pe site-ul editurii Litera, o găsiţi la 20 de lei în loc de 30. Poate o puneţi sub brad sau le-o dăruiţi fără nicio ocazie în luna decembrie, fetiţelor le va plăcea cu siguranţă.

Noi vom citi această carte astăzi (Eliza n-a văzut-o încă, e o surpriză) când vom merge şi la un minunat (sper eu) spectacol de Crăciun de la Sala Polivalentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Multumesc pentru recomandare, cred ca e carte foarte draguta, tocmai am comandat-o pentru nepotica mea careia ii place mult de printesa Sofia
    (insa nu de la Litera pentru ca am observat ca au timpul estimativ de livrare cuprins intre 5 si 7 zile, din pacate … iar eu o doresc pana la Craciun)