Spectacolul Poveste de Crăciun

Vineri seara am fost la un spectacol nemaipomenit la Sala Polivalentă din Bucureşti, Poveste de Crăciun. Am cumpărat bilete după ce am văzut un afiş stradal, din păcate nu a avut prea multă reclamă în online şi e mare păcat pentru că nu cred că am văzut spectacol mai frumos în toată viaţa mea. În plus, biletele nici nu au fost scumpe pentru cele 4 ore de reprezentaţii din mai multe domenii artistice şi, în plus, noi le-am luat şi cu 50% reducere de pe un site pe 1 decembrie.

Am avut nişte locuri super bune, ziceai că suntem la lojă, deşi erau locuri de categoria a treia, dar am fost pe mijloc şi am avut vedere centrală.

Am văzut, pe aceeaşi scenă, o orchestră simfonică, trupe de balet, fragmente din opere comice pentru copii, coruri, colinde, un mini-concert rock, o demonstraţie de gimnastică ritmică şi o soprană coborând de sus dintr-o sanie şi interpretând o melodie de Crăciun.

Spectacolul i-a reunit pe aceeaşi scenă, în regia lui Cristian Mihăilescu şi în organizarea Operei Comice pentru Copii (singura instituţie de acest fel din lume, director: Felicia Filip) pe soliştii şi balerinii Operei Comice pentru Copii, pe interpreţii Ducu Bertzi and Friends, Luiza Zan şi Snaps Vocal Band (care au interpretat câteva melodii în stil gospel), formaţia Iris, 5 coruri din Bucureşti şi din ţară, balerine de la şcoala de balet Jaqueline, lotul de gimnastică ritmică al UNEFS (wow, ce fete talentate!), artişti ai teatrului Masca, dansatori (Răzvan Mazilu şi Monica Petrică).

Organizarea a fost impecabilă, rar mi-a fost dat să văd un spectacol ale cărui rotiţe să meargă ca unse, mai ales având în vedere că au fost sute de oameni implicaţi pe toate fronturile. Scena avea, de o parte şi de alta două ecrane, unde se proiecta spectacolul live, cu prim-planuri pe artişti, iar în mijloc erau patru ferestre uriaşe pe care se proiectau imagini în acord cu momentul de pe scenă.

20151218_193006

Momentele mele preferate, în ordinea în care m-au impresionat: trupa de balet a Operei Comice pentru copii dansând un balet combinat cu street dance pe o melodie a celor de la Zdob şi Zdub, plus o bătută moldovenească (Eliza a zis: taaaare, mai vreau o dată!), Ducu Bertzi cântând două dintre colindele mele preferate (Pe podele de nuiele şi Primeneşte gazdă casa – are o voce uimitoare live, e prima oară când îl aud cântând colinde într-o sală cu acustică bună), lotul UNEFS făcând o demonstraţie de gimnastică (fetiţe de toate vârstele, incredibil de bine pregătite) şi Felicia Filip cântând “A sosit iar Crăciunul” în timp ce cobora pe scenă într-o sanie manevrată de cabluri – cred că toţi am stat cu sufletul la gură până am văzut-o în siguranţă jos, dar ea cânta de parcă era pe scenă, nu într-o sanie care se învârtea şi zbura pe sus.

20151218_230739

Având în vedere desfăşurarea de forţe, locul în care s-a desfăşurat şi calitatea spectacolului, pot spune că biletele au fost chiar ieftine. Nici nu se compară o mulţime de alte producţii improvizate unde biletul e dublu cât aici şi unde nu ai parte de asemenea calitate şi demonstraţie de cultură. Felicitări din toată inima organizatorilor!

În încheiere, aş vrea să menţionez două lucruri: 1. duceţi-vă copiii la spectacole mai atipice şi investiţi bani şi în bilete la evenimente culturale. 2. Luni, 21 decembrie, Opera Comică pentru Copii are Gala de Balet, unde îi veţi putea vedea pe o parte dintre artiştii care ne-au încântat pe noi vineri seara. Dacă nu aveţi alt program, mergeţi, vă garantez că o să vă placă!

Îmi pare rău că nu am poze mai reuşite, am făcut doar câteva cu telefonul. Nu-mi place să fac poze la spectacole iar dacă fac încerc, pe cât posibil, să nu folosesc blitzul. Cred că spectacolul a fost înregistrat sau chiar difuzat în direct pe tvr1, poate îl găsim la un moment în cadrul vreunui program tv. Vă spun, a fost ca un Revelion minunat pentru oamenii care apreciază cultura, m-aş uita oricând la reluări din cadrul acestui spectacol.

3 Comment

 1. alina says: Reply

  Buna Laura,
  As dori sa-mi duc fetita la acest spectacol pe 16 dec, dar as vrea sa ma ajuti cu un lucru: imi poti spune unde este mai bine sa cumpar bilete in sala pentru a vedea cat mai bine scena (se gasesc pe bilete.ro)? Merci mult. Zi frumoasa!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Alina, nu mai ţin minte unde am avut noi, cumva sus, pe mijloc, şi se vedea foarte bine. Când iei bilete de pe un site din acesta, îţi arată şi o schemă a sălii şi îţi poţi alege locurile în funcţie de cum se vede mai bine.

 2. alina says: Reply

  Multumesc mult pentru raspuns. o zi minunata!

Leave a Reply