Ce ţinem în casă pentru cadouri “de urgenţă”?

Săptămâna trecută Eliza a fost invitată la ziua unei fetiţe şi, cum pe mine m-a prins în gheare o criză cumplită de gastrită combinată cu o răceală mai complicată, nu am reuşit să ajung să cumpăr ceva personalizat pentru copilul respectiv. Din fericire, am mereu în casă un stoc de posibile cadouri, pe categorii de vârstă şi am reuşit să compun un cadou, sper eu, drăguţ şi potrivit. Atunci m-am gândit să scriu un articol despre ce ţin eu în casă, în mod obişnuit, pentru a pune laolaltă un cadou decent în cazul că intervine vreo invitaţie la vreo petrecere de pe o zi pe alta sau se întâmplă ceva de genul acesta, mă îmbolnăvesc şi nu am timp să merg să cumpăr.

Haine, în special bluziţe

Le cumpăr atunci când le prind la reducere, în special la H&M si C&A când au promoţiile alea cu două la preţ de una sau produse la 10 sau 20 de lei. Aleg în special bluziţele pentru că nu poţi da greş cu ele, dar şi pijamale sau alte accesorii (eşarfe, căciuli, şosete, pălării). Uneori cumpăr chiar cu gândul pe termen lung la cineva, alteori pur şi simplu iau mai multe chestii mai mari şi le ţin în şifonier.

Cărţi

De cărţi noi nu duc niciodată lipsă. Fie că primesc de la edituri (deşi în ultima vreme am fost nevoită să refuz colaborările pentru că nu-mi pot asuma angajamente pe termen lung), fie beneficiez de exemplarele mele de drept de autor pentru cărţile traduse, fie cumpăr de la târguri sau când prind reduceri masive pe site-urile de profil, mereu am în casă cărţi frumoase, potrivite pentru mai multe grupe de vârstă. Nu există să trebuiască să ofer un cadou şi să nu pun şi o carte. Am o obsesie să dăruiesc cărţi, deşi nu ştiu cât de apreciate sunt.

Jocuri

Cumpăr, în special, jocuri de la D-Toys, le găsesc într-un en-gros la nişte preţuri foarte bune (între 20 şi 60 de lei cel mai scump). Sunt şi jocuri mai simple, şi mai complicate, şi educaţionale şi doar distractive. Au o gamă foarte largă de jocuri şi au achiziţionat drepturile şi pentru jocuri româneşti mai vechi şi chiar dacă instrucţiunile lor mai lasă de dorit uneori, putem oricând să ne facem propriile noastre reguli. De la D-Toys am cumpărat printre altele, un joc de bingo, un joc tip scrabble cu piese ca de puzzle, nişte jocuri cu animale, jocul “oh, pardon” (nu te supăra, frate), sus-jos (“şerpi şi scări”).

Caiete sau agende

Am o colecţie destul de consistentă de caiete cu spirală, carneţele sau agende frumoase, cu coperte groase, cartonate, ilustrate cu picturi deosebite. Eliza e absolut înnebunită dupa caiete şi carneţele şi ştiu că mai tuturor fetiţelor le place să primească ceva în care să-şi aştearnă gândurile sau desenele.

Produse de papetărie

Din aceeaşi categorie fac parte şi produsele de papetărie, în special seturile asortate (cu riglă, ascuţitoare, gumă de şters, penar etc) cu personaje din animaţiile cunoscute sau alte modele deosebite.

Seturi creative

Seturile creative nu-mi lipsesc niciodată din casă. Iar dacă nu am seturi creative complete (din care să creezi ceva cap-coadă), am tot felul de punguliţe individuale, în special de la Daco: seturi de fluturaşi sau alte decoraţiuni de lipit, seturi de mărgele, năsturaşi coloraţi, perforatoare cu model, ştampile, hârtie gumată cu sclipici şi alte asemenea minunăţii care fac deliciul fetiţelor. Le găsiţi în hipermarketuri, în magazinele cu profil hobby sau online.

Figurine din ipsos

Fie turnate de mine, fie cumpărate (mai cumpăr figurine din ipsos de la Adrika, au multe modele 3D dintr-un ipsos porţelanat care arată splendid), mai mereu am tablouri sau seturi de figurine din ipsos pentru pictat. Le ambalez frumos în punguţe sau celofan legat cu panglică şi le ofer împreună cu instrucţiunile de utilizare.

De curiozitate, voi aveţi un dulap cu potenţiale cadouri? Ce ţineţi acolo?

9 Comment

 1. Xelomon says: Reply

  Carti tin si eu pentru cazuri de urgenta, mai ales din cele cu abtibilduri, povestioare, de colorat (posibilii copii au pana 7 ani, in cazul meu). Mai am niste sabloane, cutii cu creioane cerate din Lidl (niste creioane mai speciale), seturi de plastilina. Am avut stoc de figurine de ipsos, jocuri ptr 2-5 ani si foarfece cu model decorativ.
  La haine, am luat rochite din H&M cand am gasit cu 10-20 ron, insa acum s-au lungit copiii si nu mai merg asa bine 🙂
  Insa faina ideea impartasirii!
  As trece pe lista si perforatoare cu model, toti par incantati de ele.

 2. tricouri luate la solduri, carti de colorat ( tot luate la reducere), puzzle-uri. Am mai luat din polonia niste planse mari de colorat, pe carton, genul cat o masa.
  Cu astea am salvat cadouri rezonabile.

 3. Anca says: Reply

  Nimic. Le cumpar cand e nevoie. Pe de o parte nu am unde le depozita, pe de alta parte, copilul meu sigur ar “avea nevoie” fix de vreun cadou . 🙂

 4. vio says: Reply

  Carti de citit sau de activitati (zona 4-5 ani), cateodata am si jucarii (tot D-Toys), masinute, baloane. Haine nu am, dar poate voi avea cand va fi ceva mai mare..(deocamdata creste foarte rapid..).
  Cu papetaria mi-ai dat idei. Si cu seturile creative, in scurt timp..

 5. Madi says: Reply

  Buna. Foarte util articolul. Eu am in casa si diverse accesorii pentru par-bentite, elastice, etc. Mai am niste chestii de la Lidl din carton sau placaj subtire, din care se pot constui diverse in 3D gen avioane, animale, etc.
  Si eu ofer carti in dar, inclusiv adultilor.

  1. Laura Frunză says: Reply

   O idee buna cu accesoriile de par, o sa ma inspir si eu din ea.

 6. Daniela Stancu says: Reply

  Multumesc pentru idei! Nu m-as fi gandit sa am mereu ceva in casa pentru situatii neprevazute de facut cadouri desi am fost de multe ori in situatia asta 😊

 7. Ligia says: Reply

  De unde iei jucariile D-toys? Avem nevoie de un stoc nou si preturile de care zici sunt foarte bune 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Dintr-un engros din Iasi 🙂

Leave a Reply