Sandviş cu carne – idee de cină rapidă

Asta e una dintre ideile pe care le pun în practică atunci când vreau să pregătesc o cină rapidă, în special în timpul săptămânii când vin târziu de la serviciu. Singurul impediment e că trebuie să fac o oprire la magazin (la Mega, de obicei), ca să iau nişte chifle proaspete, deşi uneori trişez şi fac cumpărăturile dimineaţa de la magazinul de lângă birou şi le car seara acasă. Mi-e mai uşor aşa, chiar dacă mă car cu sacoşele după mine, deoarece mai economisesc nişte timp. De obicei ajung în zona de birouri pe la 8.30 şi am timp până încep programul să dau o tură rapidă prin Mega.

Ingrediente: chifle proaspete cu seminţe, sos de usturoi, carne, cartofi prăjiţi (renunţaţi la ei, dacă vreţi mai puţini carbohidraţi), amestec de salate.

DSCN5685

Pâinea: de obicei, chifle cu seminţe dar uneori mai iau şi tortilla wraps pentru că Elizei îi plac foarte mult. Rar iau lipii, din alea ca pentru shaorma, în general au gust de carton şi nu prea le simpatizăm.

Carnea: fie cumpăr un piept de pui rotisat dacă mă grăbesc foarte, foarte tare, fie gătesc eu un muşchiuleţ de porc sau un piept de pui lăsat de dimineaţa la dezgheţat (dacă am avut în congelator şi, de obicei, am). În pozele de faţă, am avut muşchi de porc pe care l-am condimentat, l-am tras puţin la tigaie şi apoi l-am dat la cuptor vreo 15 minute. L-am lăsat să se odihnească şi l-am feliat foarte subţire cu un cuţit bine ascuţit.

Cartofii: îi curăţ, îi tai şi îi pun la prăjit de cum intru pe uşă. Abia apoi mă apuc de alte activităţi.

Sosul de usturoi: de obicei fac aioli (maioneză de usturoi), dar mai nou mănâncă şi Eliza usturoi şi nu mai risc să fac sos cu gălbenuş crud, aşa că trişez şi adaug usturoi pisat la câteva linguri de maioneză din comerţ. Pentru cei care vor maioneză fără ou, există o variantă foarte mişto de maioneză din lapte condensat (varianta aia pentru cafea, nu ăla îndulcit) care se face într-un gadget de la Tupperware, un soi de pahar-minune, în care agiţi ingredientele şi iese maioneza. Eu am gustat maioneză din aia şi e super bună. Găsiţi reţeta pe site la Lena.

Salatele: cumpăr un amestec de salate de la Eisberg (le găsiţi fie sub marca lor, fie sub marca Mega Image), se cheamă Cosmopolitan şi e amestecul meu preferat. Sunt frunze micuţe care trebuie doar asezonate cu puţină zeamă de lămâie şi ulei şi ţuşti cu ele pe sandviş. Evident, puteţi folosi şi frunze normale de salată, pe care să le spălaţi/tocaţi etc, doar că vă ia mai mult timp.

Toate ingredientele se pun pe mijlocul mesei şi fiecare îşi face sandvişul cum vrea. Mai puteţi adăuga ingrediente la alegere, în funcţie de ce aveţi în frigider: brânzeturi, alte legume sau mix-uri de salate, sosuri (picant, ketchup, dulceaţă de ardei iute etc).

DSCN5690

Poze făcute pe genunchi, seara înainte de cină 😀 Dar sper că măcar ideea o să vă ajute să vă inspiraţi.

2 Replies to “Sandviş cu carne – idee de cină rapidă”

  1. Doamne, ce pofta mi-ai facut…

    1. Laura Frunză says: Reply

      Păi, gata, fă lista de cumpărături şi când ieşi de la serviciu ştii ce găteşti 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.