Cartea Junglei – varianta 2016

Am fost săptămâna trecută cu Eliza la avanpremiera noului film Disney, Cartea Junglei. Nu aveam niciun chef să mă duc, ca să fiu sinceră, dar Eliza îşi dorea foarte mult să vadă filmul, aşa că m-am dus pentru ea. Eu era să adorm de vreo două ori, dar doar pentru că eram teribil de obosită, altminteri filmul nu prea te lasă să adormi, este foarte tensionat. Chiar şi un sceptic ca mine, care nu pricepe ce-i cu mania asta Disney de a reface animaţiile vechi în variante cu actori şi personaje create digital, trebuie să admită că filmul este absolut spectaculos (deşi mi s-a făcut rău de vreo două ori şi am închis ochii – imaginile panoramice îmi atingeau grav coarda de om cu rău de înălţime). Mowgli este singurul personaj uman (jucat excepţional de Neel Sethi, un puşti de 12 ani ales din mii de candidaţi), în rest sunt doar animale create cu ajutorul tehnologiei moderne sau imagini reale cu animale, stilizate de animatori.

Afis_Cartea Junglei

Filmul respectă destul de bine povestea animaţiei din 1967, există chiar şi vreo două cântece păstrate, printre care faimosul “Strictul necesar” – se aude chiar bine în varianta dublată de (cred, nu am găsit informaţie oficială) Horia Brenciu. Finalul este puţin diferit şi cred că îmi place felul în care au dat-o cotită cei de la Disney acum, prin îndemnul de a fi tu însuţi şi de a te folosi de ceea ce ştii să faci mai bine, fără să încerci să imiţi pe alţii. Mie mi s-a părut cam înfricoşător, am tresărit de câteva ori, iar Eliza chiar şi-a pus mâinile la ochi. Cu toate astea, mi-a declarat la final că “n-a fost deloc înfricoşător, mami, era doar Shere Khan.” Mda, o fi fost, dar eu n-aş duce copiii mici la filmul ăsta.

A, şi nu ştiu cine dublează vocea lui Shere Khan, cred că e voice-overul de la Naţional Tv, dar tare antipatic mi-a fost 😀 Bănuiesc că asta era şi ideea.

Puteţi vedea filmul în 3-D dublat/subtitrat şi la IMAX (Afi Palace) dublat. Distribuit de Forum Film România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    • Depinde de copil. Eu l-a recomanda de la 7, chiar 8 plus. Insa au fost in sala si copii mai mici (5 ani) carora le-a placut foarte mult.

  1. Cred ca efectul 3D l-a facut sa ti se para infricosator pentru ca mie mi-a placut mult, insa am avut ochelari care redau filmul in 2D.
    Nu ma pot uita la filme 3D, de aceea transform ochelarii – iau o lentila de la o pereche si-o pun la cealalta (sa fie ambele lentile la fel). Procedez asa pentru ca multe filme vin direct in 3D, deci as rata multe din ele.
    Si eu as recomanda filmul de la 7 ani in sus. Am tresarit si eu o data la aparitia neasteptata a unui animal (nu mai tin minte care)