Pregătiri pentru concediu – activităţi

Pentru că Accuweather arată pe anul acesta cel puţin trei zile de ploi în perioada în care am vrea noi să mergem în concediu, am început deja să pregătesc activităţi care să le ţină pe fete ocupate în zilele ploioase (anul acesta am două fete cu mine în vacanţă şi sunt tare, tare bucuroasă). Nu plănuiam neapărat să fac asta, dar m-am trezit într-un magazin cu accesorii foarte ieftine pentru bijuterii şi m-am dezlănţuit 😀 Fetele vor primi fiecare câte un kit de mărgelit pentru a realiza: două perechi de cercei, un inel, un colier cu pandantiv (mini-sticluţă în care vor pune nisip şi scoici mărunte), o broşă şi un colier din mărgele (similar cu cel pe care-l vom lucra la târgul de carte la atelier).

DSCN6525_1

Tot ce vedeţi în poză a costat în jur de 15 lei, din care sticluţele mari au fost cele mai scumpe (3 lei fiecare) şi punguţele cu mărgele din ele (2,4 lei). În rest, accesoriile au costat între o,09  bani şi 0,60 de bani fiecare. Evident, există şi pandantive mai “scumpe”, la 1-2 lei, dar majoritatea mărunţişurilor cam la banii ăştia se învârt. Magazinul e în Bucureşti, un pic mai la vale de Cercul Militar, cum te duci spre Cişmigiu, eu l-am descoperit într-o zi când mă duceam la un eveniment la Humanitas Cişmigiu şi am rămas, efectiv, fermecată de varietatea de accesorii şi de preţurile mici.

Bijuteriile pe care le vom face vor fi foarte simple, de genul înşirat mărgele, lipit ceva pe inele, adică nu chestii complicate. Anul acesta vreau să avem mult mai puţine chestii de activităţi în bagaj pentru simplu motiv că vom avea multe bagaje şi vor trebui organizate foarte bine. Mai am o idee de activitate cu puţine materiale, dar o să v-o prezint în alt articol. Până atunci, nu-i aşa că-s adorabile toate?

DSCN6540_1

În categoria Idei de vară de pe blog, mai găsiţi şi alte sugestii de activităţi de concediu pentru cei mici şi cei mari.

3 Replies to “Pregătiri pentru concediu – activităţi”

  1. Foarte drăguțe activitatile pentru vacanta!
    Un magazin asemănător este și la intersectia Iancu de Hunedoara cu Calea Dorobanți. Evit sa mai trec pe acolo, pentru ca am deja casa plina de mărgele ☺

  2. Foarte misto si foooooarte ieftine. 🙂
    Ma duc sa ma uit pe accuwheater ce vreme ne astepta pe noi, desi..aproape ca prefer sa pastrez susupansul pana la fata locului. Noi ne-am facut ceva provizii de carti cu activitati si mozaicuri de autocolante, de la Bookfest. Am dosit o parte dintre ele si le pastrez pentru vacanta..

    1. Laura Frunză says: Reply

      Şi eu am dosit nişte cărţi, dar pentru pachetul de premiu 😀 În rest, nu prea am avut şanse să dosesc nimic, că adulmecă pungile cu cărţi noi ca un ogar prada : )))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.