Au fost odată doi giganţi…

Îmi doream să ajung la Basme cu Cai de când s-au deschis, anul trecut. Mai multă lume îmi povestise ce frumos e şi, în plus, Elizei îi plac mult caii, turnirurile, cavalerii şi tot ce ţine de asta, aşa că eram sigură că o să-i placă. Am reuşit să ajungem cu puţin timp înainte de 1 iunie, a fost un spectacol organizat în colaborare cu Coloseum Retail Park care a şi oferit copiilor tort şi şampanie, precum şi magneţi cu pozele făcute la pauză cu actorii din spectacol.

Noi am fost la Giganţii, este un spectacol nou, introdus anul acesta, care îmbină elemente de folclor românesc, cu muzica celor de la Phoenix, cu bărbaţi mişto (scuze, sper să nu sune sexist, dar toţi actorii sunt tare faini şi pe toate gusturile, de la tineri la tipi ceva mai “copţi”) şi nu numai (avem şi o cascadoare frumoasă, tânără şi talentată), cu lupte cu săbii şi lănci, cu numere de cascadorie cu cai (preferatele mele!) şi ocazia de a vedea îndeaproape un lup (câine lup slovac, foarte asemănător cu un lup sălbatic), un şoim şi mulţi cai superbi.

Giganţii este despre doi fraţi, Miazăzi şi Miazănoapte, care se ceartă pe cine să stăpânească lumea. Fiecare îşi trimite emisari să negocieze şi să lupte pentru ei, dar cum până la urmă scorul este egal între cele două echipe, giganţii cad de acord să stăpânească lumea pe rând.

gigantii

Dacă mă citiţi de ceva vreme, probabil ştiţi deja că sunt destul de critică cu tot ce înseamnă spectacol şi distracţie pentru copii la noi. Sunt multe spectacole faine, dar sunt şi multe cârpeli îndoielnice şi dezamăgitoare. Acest spectacol a depăşit orice aşteptări pe care le-am avut. Recunosc că sunt puţin subiectivă, îmi plac caii şi cascadoriile cu cai şi, în plus, apreciez orice încercare de a prelucra elemente de folclor românesc. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Eliza a fost absolut fermecată de toată desfăşurarea de forţe din arenă (cel puţin 20 de oameni şi şase cai erau la un moment dat în faţa publicului).

Recomand oricând genul acesta de spectacol în defavoarea circului. Deşi Globus a evoluat şi la noi şi nu mai prezintă numere aleatorii de dresaj şi acrobaţii, ci o poveste în care aceste elemente sunt încorporate, modul de îngrijire al animalelor lasă mult de dorit, precum şi prezenţa unor animale exotice care nu au ce căuta acolo pentru distracţia noastră. La Basme cu Cai animalele sunt foarte bine îngrijite, au parte de multă libertate şi de dragostea celor care se ocupă de ele.

În luna iunie mai puteţi vedea Giganţii pe 11 (chiar de ziua mea), pe 22 şi pe 25 de la ora 11.00. Deoarece este foarte cald afară, vă recomand insistent să purtaţi protecţie pe cap, ochelari de soare şi cremă pentru protecţie solară. Se va instala curând o copertină care să vă protejeze, dar între timp e indicat să vă luaţi toate măsurile de precauţie necesare. Nu uitaţi de suficientă apă pentru a vă hidrata. Spectacolul nu este exagerat de lung, dar sigur vi se va face sete. La intrare găsiţi şi un chioşc de suveniruri de unde puteţi cumpăra accesorii “cavalereşti” 😀

Arena Basme cu Cai este situată în Bucureştii Noi, lângă complexul Coloseum. Ajungeţi acolo cu maşina sau cu diverse mijloace de transport în comun, printre care şi microbuzul gratuit de la Carrefour, găsiţi toate detaliile pe site-ul Basme cu Cai.

11 Replies to “Au fost odată doi giganţi…”

  1. Absolut de acord cu tine in ceea ce priveste actorii. Exact asta recomandam si eu mamicilor dupa spectacolul de anul trecut: clatirea ochilor cu acei cativa calareti remarcabili si protejarea lor (tot a ochilor, adica) cu un cozoroc, mai ales daca mergi la un spectacol de dupa-amiaza, cand bate soarele fix spre tribune 😀

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu mai au spectacole după amiaza acum, am vorbit cu Valentin Vasilescu şi mi-a confirmat că vor fi spectacole doar de la 10 dimineaţa, special pentru a evita soarele puternic. În plus, vor instala o pergolă care să protejeze spectatorii.

      1. Asa da. Chiar era greu de rezistat cu soarele in ochi. Nici nu puteai vedea prea bine frumusete de barbati 🙂

  2. De foarte scurt timp, ajungand in Carrefourul de acolo, am descoperit si noi locul. De fapt Andrei a vazut “un castel” si m-a dus pana acolo sa vedem ce este. Eu nu stiam de ei. Bine, eu nici de centrul Coloseum nu stiam..Am vazut ca vor fi spectacole (abia incepuse luna mai cand am ajuns noi) si am spus ca vom merge si noi.
    Ma bucur ca ai scris despre asta pentru ca tare mi-era teama sa nu fie vreo semiteapa…
    Multumesc:)

    1. Laura Frunză says: Reply

      Deloc, e un spectacol foarte frumos, în jurul meu copiii erau încântaţi. Era o fetiţă mai mare ca Eliza care plângea efectiv că mama ei nu voia s-o ducă să facă poze cu actorii, deci atracţia nu e doar pt cei mici de tot.

      1. Mamicile pot face poze cu actorii?? :))))
        😛

        1. Laura Frunză says: Reply

          Dacă vor, nu văd de ce nu 😀 Dar nu cred că te poţi căţăra pe cal alături de tipul de pe calul negru 😀

          1. Nu mai tin minte sigur, cred ca anul trecut cel de pe calul alb lasa suspine in urma lui… As intreba-o pe fiica-mea, dar avem gusturi diferite la barbati, nu ma pot baza pe parerea ei 😉

  3. Cam cat tine spectacolul? Si inca un lucru care ma framanta mereu la spectacolele pentru copii: e muzica/sunetul foarte tare? Am un sensibil acasa si n-as vrea sa batem drumul pana acolo degeaba …

    1. Laura Frunză says: Reply

      Alina, n-aş şti ce să-ţi spun cu sunetul, nu am remarcat să mă zgârie pe urechi, şi oricum e o arenă măricică în aer liber, deci se mai dispersează. Dar nu ştiu cât anume e prea tare pentru voi. Spectacolul ţine cam o ora jumate cu totul şi vreo jumătate de oră pauza, dacă-mi aduc eu bine aminte.

      1. Daca nu te-a zgariat pe urechi inseamna ca e ok. Prea tare inseamna genul ala de sunet ca la concerte, cand iti vibreaza corpul 🙂 Multumesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.