Haină/pelerină de ploaie pentru copii

De când a crescut Eliza, îmi vine foarte greu să-i mai găsesc o haină de ploaie acceptabilă. Când era mică, aveam nişte pardesie de ploaie adorabile! Cu tot felul de buline şi floricele, asortate sau nu cu cizmele de cauciuc, cu dublură de polar sau nu, ce mai, nişte minunăţii! de când a crescut, mai ales din cauza ghiozdanului, am folosit un soi de pelerină cu glugă care se bagă pe cap pe care o aveam de mulţi ani de la o promoţie Paula (budinca). Foarte utilă i-a fost, mai ales că era subţire şi compactă, dar Eliza a crescut, pelerina a rămas scurtă şi nu-i mai intra nici pe cap. O vreme am mai lălăit-o cu umbrelă, deşi mai mult se uda, plus că a stricat o grămadă de umbrele de am renunţat să-i mai cumpăr altele, dar când a plecat în excursie la Sinaia în aprilie, îi trebuia musai pelerină de ploaie lungă, să o acopere până la glezne, plus rucsacul de drumeţie.

DSCN6824

Am căutat pe la Decathlon, dar nu aveau pe stoc pelerine de copii, iar eu deja deveneam disperată. Cu o zi înainte să plece, am intrat la plezneală într-un magazin cu lucruri de copii de la mine la piaţă. Ştiţi sigur genul acela de magazin cu turcisme şi chinezisme, cu lucruri şi mai ieftine şi mai scumpe, cu jucării, haine şi accesorii pt buzunarele medii. Am mai cumpărat de acolo şi, în special produsele turceşti, au fost calitative, chiar nu mă plâng. Nu e chiar magazin cu produse de doi lei pentru că au şi jucării din reclame şi par originale, nu falsuri.

În fine, am întrebat şi eu într-o doară dacă au pelerine pentru copii şi vânzătoarea a zis că da. A scos o pelerină roşie cu buline, ca de buburuză, simpatică dar m-a luat ameţeala gândindu-mă că Eliza o să bombăne că are pelerină cu buburuze când ea merge în excursie cu copii mari, dar spre surprinderea mea i-a plăcut foarte mult. Cum a văzut-o, a şi exclamat: Buburuza şi Motan Noir! (e un desen animat pe Disney).

Pelerina aia a fost cea mai bună investiţie făcută de mine (28 de lei). E lungă, se închide în faţă cu capse (uşor de îmbrăcat şi dezbrăcat, faţă de aia care se scotea pe cap, mai ales că Eliza poartă ochelari), are glugă cu margine care se umflă (gonflabilă, pentru extra greutate) şi, cea mai tare chestie, un “marsupiu” la spate pentru ghiozdan. Dacă are ghiozdan în spate, se desfac capsele care îl ţin şi ghiozdanul va sta confortabil fără să ridice pelerina. Dacă nu are ghiozdan, marsupiul se prinde la loc şi nu arată (prea) ciudat. Singurul inconvenient e că miroase tare a plastic când e cumpărată, dar dacă e aerisită sau spălată puţin, e ok.

DSCN6817

Se strânge uşor, ocupă puţin spaţiu şi e numai bună şi de munte şi de şcoală. Eu am pus-o într-o pungă cu fermoar ceva mai mare ca husa ei originală, că, după cum se ştie, nimeni n-a reuşit vreodată să împăturească ceva la loc la fel ca în fabrică 😀

Magazinul de unde am luat-o eu e la Piaţa Berceni (Bucureşti, sector 4), însă dacă aveţi magazine similare prin preajmă puteţi întreba de ele, nu sunt mereu la vedere (aici nu era).

4 Replies to “Haină/pelerină de ploaie pentru copii”

  1. Buna, Laura!
    Multumesc pentru pont! Si eu caut o asemenea pelerina, iar a voastră e foarte simpatica. Unde anume e magazinul? Pot ruga o prietena sa treacă pe-acolo. 🙂
    Multumesc!

    1. Laura Frunză says: Reply

      În linie cu poşta de la Piaţa Berceni (Cinema Cultural), e un magazin cu lucruri de copii chiar pe colţ.

  2. Ai observat cumva daca aveau si vreun model pentru baieti?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu am vazut toate modelele ca nu le aveau expuse, dar m-a intrebat daca e fata sau baiat deci presupun ca da.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.