În căutarea lui Dory

Ieri a avut loc avanpremiera filmului În căutarea lui Dory, continuarea la În căutarea lui Nemo. Eu nu am ajuns la avanpremieră, dar colaboratoarea blogului meu a fost cu fetiţa ei şi au plecat amândouă extrem de încântate. Cristina ne povesteşte: “Filmul începe într-o notă foarte comică şi, în aceeaşi măsură, emoţionantă. Este vorba despre un peştişor-fetiţă, pe nume Dory, care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt. Părinţii încearcă, prin diverse metode şi exerciţii de joc, să o încurajeze şi să o pregatească pentru greutăţile vieţii. Pentru a recunoaşte drumul spre casă, părinţii colectau, împreună cu Dory, scoici cu care marcau drumul. Părinţii insistau cel mai mult să o înveţe pe Dory să stea departe de curenţii apei şi ce să facă în astfel de cazuri. Dar…într-o zi pe Dory au luat-o curenţii şi s-a pierdut. Aşa a ajuns să se întâlnească cu Marlin, care îl căuta pe Nemo. După ce îl găsesc pe Nemo, cei doi o ajută şi pe Dory să-şi regăsească familia.”

©2013 Disney•Pixar. All Rights Reserved.
©2013 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Trecând peste ideea de căutare (a familiei dar şi a identităţii proprii), filmul abordează tema persoanelor cu nevoi speciale: Dory are pierderi de memorie, o caracatiţă are doar şapte tentacule, balena este nevăzătoare. E un punct bun de plecare pentru o discuţie cu copiii dar şi un mod prin care copiii cu nevoi speciale se pot regăsi într-un personaj Disney. Cred că în ultimii ani Disney a încercat o deschidere spre un segment mai larg de populaţie şi mă bucur să văd că sunt abordate teme din ce în ce mai diverse şi mai conectate la realitate.

 ©2016 Disney•Pixar. All Rights Reserved.
©2016 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Dacă nu aveţi alte planuri de weekend, vă invit să mergeţi să vedeţi filmul. Vom merge şi noi la un moment dat, în vacanţă, mai ales că, fiind cu temă maritimă, se încadrează perfect pe lista activităţilor de concediu.

Iată şi trailerul:

Filmul „Finding Dory / În căutarea lui Dory” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 17 iunie 2016, în format 3D, variantă subtitrată, respectiv dublată.

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.