Prăjitură în straturi, cu pişcoturi şi mascarpone

Prăjitura asta e o combinaţie între tiramisu şi Eton mess şi am pregătit-o cu o ocazie specială: cei de la Tedi au sărbătorit încheierea primului an al campaniei Şcoala Siguranţei, întâmplător chiar la şcoala Elizei, unde “absolvenţii” de clasa întâi au predat ştafeta micuţilor de la clasa pregătitoare în cadrul unei ceremonii foarte simpatice (nu a participat clasa Elizei, ci altă clasă).

Scoala sigurantei Tedi 2

În cadrul acestui eveniment, am descoperit în sala de protocol pişcoturile Tedi şi, după ce m-am distrat teribil pe tema asta (ştiţi ce se spune, că jurnaliştii şi bloggerii sunt “pişcotari” iar eu chiar am fost, am ras o pungă întreagă, aşa mult mi-au plăcut), am gândit imediat o reţetă de tiramisu pentru copii, care să aibă la bază aceste pişcoturi delicioase.

tedi piscoturi

Ingrediente: 1 cutie de mascarpone, 1 cutie de 200 ml de smântână pentru frişcă bătută bine (eu am folosit frişcă la tub, dar nu vegetală, ci naturală, uşor îndulcită cu fructoză), zahăr pudră după gust, pişcoturi Tedi, zmeură, 1 bezea mai mare, sfărâmată (am cumpărat de la cofetărie).

Mascarponele se amestecă cu puţin zahăr pentru se omogeniza (cu o spatulă, nu e nevoie de mixer), apoi se combină cu frişca. Se aşază straturile într-un pahar (noi am avut un pahar ca o cupă, ales de Eliza dintr-un târg de vechituri): cremă de mascarpone cu frişcă, pişcoturi, cremă, bezea sfărâmată, zmeură şi tot aşa. Deasupra am şpriţat frişcă şi am presărat de decor foarte puţin ness decofeinizat (ca să păstrez ideea de tiramisu). Nu am înmuiat pişcoturile în lichid deoarece sunt ceva mai moi ca pişcoturile obişnuite. Se dă la frigider cât aveţi voi răbdare 😀

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.