Prinţesa şi dragonul

Prinţesa şi dragonul este o carte subţirică de la editura Paralela 45, am găsit-o la târgul de carte cu 7 lei şi am cumpărat-o doar pentru că am văzut că pe prinţesă o cheamă Eliza 😀 , lucru de care Eliza mea a fost foarte încântată. Dacă aş fi avut timp şi răbdare s-o citesc toată la târg, cu atât mai mult aş fi cumpărat-o, deoarece este o carte despre “girl power”.

printesa_si_dragonul_Munsch_2016_coperta1_0

Prinţesa Eliza locuieşte într-un castel fastuos şi este pe punctul de a se mărita cu un prinţ pe nume Robert. Din prima ilustraţie ne dăm seama că Robert e cam nesuferit şi cam îngâmfat şi e limpede că cei doi nu se potrivesc. Nu mai apucă să facă nunta deoarece un dragon atacă ţinutul, pârjoleşte castelul şi îl răpeşte pe prinţ. Rămasă la propriu în fundul gol (suflarea dragonului a ars totul, inclusiv hainele), prinţesa îşi pune pe ea o pungă de hârtie şi porneşte la drum să-şi salveze prinţul. Cu ajutorul unor trucuri inteligente, îl oboseşte şi îl adoarme pe dragon (nici măcar nu e nevoie să-l omoare şi oricum prinţesele nu fac asta 😀 ) dar ce să vezi?! Când să-l elibereze pe prinţ, acesta strâmbă din nas pentru că Eliza e murdară şi îmbrăcată într-o pungă de hârtie.

Cum era de aşteptat, Eliza îi zice vreo două şi îi dă papucii iar ultima ilustraţie, cu Eliza bucuroasă plecând înspre soare e un indiciu că acesteia îi va fi mult mai bine fără el.

O carte excelentă pentru orice vârstă zic eu (deşi teoretic ar merge la 3-8 ani), căci poate fi ori o poveste simplă de citit la ora de culcare, fără prea multe conflicte şi chestii negative, sau o carte care poate da naştere unor discuţii despre superficialitate, putere şi isteţime feminină şi sentimentul de a fi împlinit de unul singur, fără a avea musai un partener.

2 Comment

  1. Andreea L. says: Reply

    Si eu am cumparat o carte Calaretul dragonilor de Cornelia Funke doar pentru ca pe unul din dragoni il cheama Lung ( numele nostru de familie). Ne-am distrat… nu mi-a parut rau ca am cumparat-o . E frumoasa!!

  2. Violeta.argatu says: Reply

    Ce tareeee!!! 🙂
    Frumoasa poveste! Pana si mie mi s-a urcat la cap :))).

Leave a Reply