IC122 – Decoraţiuni naturale pentru primăvară şi vară

IC122, Decoraţiuni naturale pentru primăvară şi vară, este un număr util pentru toţi cei pasionaţi de decoraţiunile din materiale naturale şi reciclate, dar şi o sursă bună de inspiraţie pentru floriştii care faca aranjamente florale pentru mese festive şi nunţi sau botezuri. Conţine idei care se axează pe folosirea lemnului (beţe, rondele de lemn), scoici, pietre, sfoară, precum şi sticle/borcane reciclate.

idei creative 22

Am ales mai multe modele pe care vreau să le fac vara asta, dar primul pe care l-am pus în practică este cel de vaze pentru terasă.

Materiale: două borcănaşe şi o sticluţă cu gura mai largă (am folosit borcane de iaurt simplu şi iaurt de băut de la Artesana, se pretează perfect pentru că eticheta se curăţă fără să lase urme), resturi de dantelă, nasturi sau alte mici decoraţiuni de lemn sau metal, sfoară, un băţ mai gros.

Borcanele se decorează cu dantelă şi nasturi sau alte elemente (folosind un adeziv transparent), se leagă cu sfoară (sau sârmă) de gât şi se agaţă de un mănunchi de beţe prinse laolaltă. Se pune apă în borcane şi se expun flori de câmp în ele. E o decoraţiune superbă pentru terasă sau balcon, unde puteţi pune floricelele pe care vi le culeg copiii de pe câmp sau din grădină. De asemenea, merge pentru o petrecere în curte sau o nuntă în stil rustic.

DSCN6884

În carte sunt şi câteva idei cu scoici, aşa că anul acesta îmi voi aduce de la mare un săculeţ de scoici, special pentru a crea astfel de frumuseţi, iar dacă vom merge la munte, voi culege de pe jos beţe uscate şi resturi de lemn pentru a le folosi la decoraţiuni. În afară de ideile estivale şi de cele care te duc cu gândul la o curte de cabană de munte, în carte mai găsiţi şi câteva idei de decoraţiuni de Paşte, cu iepuraşi din buşteni, suporturi de lumânări din coji de ouă şi rondele de lemn şi şiraguri de agăţat cu ouă golite de conţinut, mărgele din lemn şi beţigaşe. Una dintre preferatele mele este tava improvizată din scândură, rondele de lemn şi sfoară şi sper să reuşesc s-o fac (rondele din lemn găsiţi la magazinele cu accesorii de bricolaj sau le puteţi tăia singuri, dacă aveţi uneltele necesare, evident).

Save

3 Comment

  1. Imi pare foarte cunoscuta revista!

  2. Arata foarte bine decoratiunea!

  3. Violeta.argatu says: Reply

    Sper ca lucrezi la tava deja :)))

    Astept cu nerbdaaare pozele 🙂

Leave a Reply