Pachet de activităţi Turtiţa fermecată

Pentru că pe pagina de Facebook a blogului am un concurs cu şi despre pâine, mi-am adus aminte de una dintre poveştile preferate ale Elizei – Turtiţa fermecată. A descoperit-o acum vreo doi ani când am mers la un atelier culinar intitulat “Turtiţa fermecată” (de atunci am articolul în drafts aici pe blog) şi, deşi atelierul în sine a fost destul de slăbuţ, a rămas pasionată de poveste, aşa că am descărcat şi eu povestea de pe net (nu găseam cu niciun chip o carte, între timp am găsit) şi i-am făcut figurinele cu care interpretam povestea în fiecare seară. Apoi m-am gândit ca, dacă mai sunt copii pasionaţi de turtiţă şi de pâine, în general, să încerc să fac un pachet de activităţi cu turtiţa fermecată. Imaginile din pachet nu sunt desenate de mine, din păcate am două mâini stângi la desen – sunt preluate de pe net. Chiar şi aşa, am muncit destul de mult să le prelucrez, aşa că v-aş ruga dacă preluaţi pachetul pe blogul/site-ul vostru, să daţi ca sursă blogul meu. Pentru a descărca pachetul de activităţi cu Turtiţa fermecată, daţi click pe poză.

DSCN9341 (Small)

Personajele le puteţi imprima de aici, se pare că am uitat să le adaug direct în pachet. Veţi găsi iepurele, ursul, vulpea, lupul şi pe cei doi bătrâni. Pe turtiţă o desenaţi singuri, sub forma unui cerc căruia îi adăugaţi trăsături antropomorfe (ochi, gură).

Personaje Turtita fermecata

Cartea este cumpărată de pe libris.ro, am luat-o odată când aveau reducere la transport şi îmi pare rău că nu am luat şi celelalte variante, asta nu e aşa grozavă, are povestea în mijloc şi ilustraţiile separate şi Eliza s-a cam enervat că nu e foaia şi ilustraţia şi, în plus, e o altă variantă a poveştii.

turtita carte

Figurinele sunt făcute din hârtie şi beţe de cafea lipite pe spate, găsiţi imaginile în pachet.

Turtiţele coapte în tava de teflon sunt delicioase, Elizei i-a plăcut foarte mult să le facă şi mai mult să le mănânce. În general îi plac turtele şi, când mergem la ţară, mereu o roagă pe bunica sau pe străbunica ei să îi facă turte coapte pe plită pe care le mănâncă mai mult goale, sau cu dulceaţă ori salată de vinete.

O animaţie cu diafilmele care se găseau pe vremuri cu Turtiţa fermecată găsiţi aici.

Save

Save

Save

Save

Save

One Reply to “Pachet de activităţi Turtiţa fermecată”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.