Colorează, decupează, lipeşte

Din seria activităţilor creative pentru copii, editura Casa a publicat anul acesta un volum tare simpatic – Colorează, decupează, lipeşte. Acesta conţine pagini cu elemente care pot fi colorate, apoi decupate şi asamblate de către copii, preponderent fetiţe (ochelari, colier, brăţară, ceas, inel, poşetă, căţeluş, pieptene, portmoneu), dar nu neapărat, sunt şi elemente potrivite băieţilor.

coloreaza-decupeaza-lipeste coperta

Hârtia este un pic mai groasă decât coala de scris obişnuită, dar nu carton, iar elementele nu prezintă dificultate ridicată, deci copiii vor putea folosi o foarfecă pentru copii, cu vârfuri rotunjite. Dacă ştiu deja să folosească forfecuţa pentru elemente de fineţe, cu atât mai bine, dar nu este neapărat nevoie. Foaia nu este lucioasă, aşa că se poate colora cu creioane colorate, dar la fel de bine merg şi cariocile. Modelele de desenat sunt destul de complexe, cu spaţii mici care necesită răbdare şi dexteritate la colorat. Ele amintesc de cărţile de colorat pentru adulţi.

coloreaza-decupeaza-lipeste

Un set format din carte, foarfece, lipici (baton merge cel mai bine) şi creioane colorate dăruit copilului poate constitui o activitate de vacanţă care să-i pună la încercare îndemânarea în mai multe domenii (aşa cum spune şi titlul, la colorat, decupat, lipit) dar şi răbdarea, capacitatea de concentrare şi perseverenţa, precum şi să-i dezvolte înclinaţia pentru frumos (datorită desenelor artistice realizate de Olga Gre).

Recomand cartea atât părinţilor, cât şi îndrumătorilor de şcoli de vară, tabere, excursii, locuri de joacă etc deoarece activitatea e atractivă fără să facă mizerie şi orice copil va fi bucuros să plece acasă cu un accesoriu făcut de el. Potrivită pentru copii de 4-9 ani, în funcţie de dexteritatea la decupat (evident, şi voi, adulţii îi mai puteţi ajuta!)

Şi dacă tot am pomenit cărţile de colorat pentru adulţi, poate vreţi să puneţi în coş şi cartea Vise plăcute – Carte de colorat pentru adulţi, atunci când faceţi comanda pentru prezentată mai sus. O să puteţi colora cot la cot cu copiii 🙂

vise-placute-carte-de-colorat-pentru-adulti

Nu-i aşa că-s minunate imaginile? Noi o avem, dar colorează Eliza în ea, eu nu mă dau în vânt după activităţile migăloase, însă cărţile de colorat pentru adulţi sunt preferatele ei!

interior carte de colorat noapte buna

Save

Save

One Reply to “Colorează, decupează, lipeşte”

  1. Cred ca o sa-mi cumpar si eu una!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.