Colţişorul de citit

Am tot văzut pe Pinterest idei cu colţuri de citit dar nu plănuiam neapărat să fac unul pentru Eliza pentru că spaţiul din casă nu-mi permitea. Însă când mi-am pus în cap să fac dispărut din camera ei fotoliul micuţ de lângă pat în care se adunau mormane de haine, mi-am dat seama că ar fi numai bun pentru aşa ceva. Restul lucrurilor au venit de la sine. Aveam deja baldachinul din tulle moale cumpărat mai demult dintr-un second hand, cârlig în tavan de agăţat exista de la ghivecele cu flori, am mai tras o măsuţă decorată pe care am pus o floare şi o fructieră şi colţişorul confortabil şi plăcut de lectură a fost gata.

DSCN7893

Evident, l-am plasat lângă una dintre bibliotecile din casă, cea care conţine doar cărţi pentru copii. Din toamnă o să-i fac program de citit – la început câte 15 minute pe zi, în care o să combinăm lectura individuală cu momente în care îi citesc eu sau îmi citeşte ea şi aşa sper ca cititul să devină o rutină şi pe timpul zilei la noi în casă, căci deocamdată citim doar la ora de culcare – cărţile pentru ora de culcare sunt în camera ei, separate de celelalte.

Pe fotoliu mi-aş dori o pernuţă făcută dintr-un material cu scris sau cu cărţi, iar pe măsuţă voi pune mici trataţii în fructieră, nu neapărat fructe, chiar şi ceva dulce cu care să se răsfeţe ocazional. În funcţie de vârsta copilului, puteţi chiar să-i alocaţi responsabilitatea de a avea grijă de floarea de pe măsuţă, să fie ca un ritual udarea ei înainte de începerea lecturii. Eu am pus orhideea acolo doar pentru poză, dar nu-i merge bine la mine în sufragerie, aşa că acolo voi avea o văzuţă cu flori de sezon.

DSCN7904

Deocamdată Eliza e plecată la ţară, aşa că nu ştie ce surprize îi pregătesc (inclusiv nişte modificări în camera ei), dar sper să-i placă acest colţişor. Voi aveţi un colţ de citit în casă? Cum arată, ce conţine?

DSCN7899

Save

Save

Save

Save

12 Comment

 1. Violeta.argatu says: Reply

  Nu avem, dar sper sa facem. Numa’ ca… in dormitor de ex, n-am niciun colt liber. Woooooaaaa :(((. Si unde mai pui ca-mi tre 3 colturi ?!?! Iar jos avem doar 2 camere :d. Ash, ce-mi facushi !?!? 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Faci un singur colţ şi îl folosesc pe rând. În plus stai la casă. N-ai un pod, o verandă, o magazie ceva? Un palet, un cauciuc sub un copac, la umbră? 😀 Hai, că eşti fată descurcăreaţă!

   1. Violeta.argatu says: Reply

    Avem di tote :))). ;). Meeeerci!

 2. Nedelea Mihaela says: Reply

  Oooooooo! Ce frumos l-ai amenajat!
  Si eu vreau unul, poate chiar afara (la anu’ imi dau gradul II, deci trece la categoria necesitati!)

  1. Laura Frunză says: Reply

   Dacă ai loc afară, cred că ar ieşi minunat! Poţi folosi chiar un cort pentru copii sau poţi face un baldachin dintr-un material impermeabil drăguţ. Sunt o mulţime de posibilităţi!

 3. chit says: Reply

  Oau, e chiar faina ideea unui coltisor de citit!
  L-ai amenajat tare dragut, doar ca mi se pare un pic serios pentru varsta Elizei (posibil sa nu am dreptate, bineinteles)
  Privind coltul acesta frumos si luminos mi-au venit cateva idei in minte, poate iti va placea vreuna din ele:
  – un animalut de plus in fotoliu (care sa stea langa ea cand citeste)
  – un puf bej, in forma de paralelipiped, de dimensiuni mici, pus in fata fotoliului (care e tare fain!) asa incat sa-si poata intinde picioarele de tot, sa stea si mai comod,
  – o veioza draguta pentru copii (de exemplu o veioza simpla, cu picior de lemn si abajur alb pe care sa lipesti un animalut de plus sau niste inimioare dintr-un material textil, de ex, galben cu buline),
  – cateva semne de carte (precum cele de aici care mie imi plac tare: http://www.elli.com/blog/printable-woodland-friends-bookmarks/ ; se pot downloada de acolo si apoi tipari – textul este editabil, trebuie doar sa instalezi fontul de acolo)
  – un carnetel dragut si un mic suport cu niste creioane (in caz ca vrea sa-si noteze ceva din cartile pe care le citeste)
  – floarea si mileul sunt foarte frumoase, dar parca nu prea pentru copii.

  Nu sunt critici, e doar un alt punct de vedere pe care-l poti ignora. Fiind mai copilaroasa de felul meu (desi am 30+ ani), am vizualizat coltisorul de citit asa cum este acum, dar cu aceste mici detalii.

  1. Laura Frunză says: Reply

   O idee foarte bună cu puful pentru picioare, o să mă gândesc la ea. Şi semne de carte e o idee excelentă, chiar nu mă gândisem la asta. Chiar dacă floarea şi mileul nu sunt pentru copii, eu le-am pus acolo pentru ideea de frumos, să nu fie un spaţiu strict funcţional. O să mă mai gândesc, poate le înlocuiesc cu altceva, o decoraţiune pentru copii sau o cutie muzicală.

 4. Cum sa nu-ti fie drag sa citesti?

 5. Carmen says: Reply

  Ce-mi place coltisorul!Am decorat si eu camera fetitei si chiar aveam de gand sa-i fac un astfel de coltisor pentru ca am loc in casa ,mi-am salvat o multime de idei de pe net,ma gandeam sa transform coltul de joaca in spatiu de citit,dar inca nu vrea sa renunte la papusi si jucarioare .Voi incerca mai tarziu.Multmim pentru aceasta postare si astept si altele.Sper sa-mi fac curaj sa va arat si eu camera la care am muncit.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Coltul de joaca trebuie sa ramana colt de joaca. Amenajeaza-i coltul de citit in alta parte, ca sa nu simta aversiune fata de el fiindca i-a eliminat jucariile.

 6. B. says: Reply

  Bună, Laura! Zilele trecute am văzut pe site la h&m în secțiunea reduceri Home, o față de pernă mică, numai bună pentru scaunul Elizei, cu litere, foarte drăguță. Și care nu costa mai mult de 12-13lei.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mulţumesc! Chiar o să mă uit 🙂

Leave a Reply