Biblioteca gratuită din Sun Plaza

În general, nu-mi place să redau, cuvânt cu cuvânt, comunicate de presă, însă cred că acest comunicat spune cam tot ce aş fi avut şi eu de spus, aşa că mai bine îl reproduc aşa cum l-am primit, cu menţiunea că am donat şi eu cărţi la Biblioteca Sun Plaza şi am remarcat că erau aproape numai cărţi vechi pe rafturi. Vă încurajez să donaţi cărţi în stare bună, nu folosiţi aceste activităţi de donare ca pe o metodă de a scăpa de vechiturile din casă.

Miha a descoperit pe jos cartea preferată a copilăriei ei (Prinţesa din Şega de Francisc Munteanu) şi nu s-a putut abţine să n-o răsfoiască puţin. Cred că a fost tentată pentru o secundă să o ia, dar până la urmă a pus-o undeva la vedere, sperând s-o găsească un copil şi să o citească cu acelaşi drag cu care a citit-o ea când era în clasele gimnaziale.

20160731_170221

“Biblioteca din Sun Plaza rămâne deschisă până la finalul lunii august. Aceasta este singura bibliotecă din București unde cititorii nu au nevoie de abonament, nu trebuie să plătească nicio taxă și de unde pot lua pur și simplu cărți acasă. Biblioteca, parte din campania de CSR “Și tu iubești să citești”, a fost gândită inițial ca proiect pe parcursul lunii iulie. Datorită interesului în creștere arătat de cititori, spațiul va rămâne și în august la dispoziția celor care vor să citească, să aducă sau să ia acasă cărți din bibliotecă.

În acest moment, câteva sute de volume au fost donate deja Centrului Solwodi (adăpost pentru femeile aflate în situații dificile) și Casei Ioana (ONG care se ocupă cu victimele violenței domestice și familiile fără adăpost).

20160731_170440

Cititorii sunt încurajați în continuare să aducă de acasă o carte și să ia alta la schimb, dar pot la fel de bine să ia mai multe cărți decât aduc sau pur si simplu să se oprească în spațiul liniștit al bibliotecii și să citească ce își doresc, între două sesiuni de cumpărături.

Biblioteca s-a deschis cu un număr de 1500 de volume pentru copii și adulți, obținute cu ajutorul partenerilor Adevărul, Gazeta Sporturilor, Cora și Librarium. De la începutul proiectului și până în prezent, din circuitul de cărți de pe raft dispar zilnic zeci de titluri și apar altele, aduse de clienții aflați în trecere în centrul comercial. În plus, angajații Cora și Agerpres au strâns din proprie inițiativă cărți din colecția personală și le-au donat Bibliotecii Sun Plaza.”

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.