Cărţi care pun copiii la lucru

Deşi apreciez foarte mult toate cadourile pe care le primeşte Eliza cu diverse ocazii (ziua ei, Paşte, Crăciun, 1 iunie), nu pot să nu mă declar fanul cadourilor care nu ocupă loc în casă, dar care oferă toată distracţia şi bucuria unui cadou “adevărat”, cum ar fi vouchere sau acces la diverse servicii (gen abonament la escaladă, card pentru o zi la Terra Park, voucher all-inclusive la Acvamania, piscină sau oricare alt parc acvatic şi chiar vouchere la restaurante, servicii de răsfăţ – stai, astea-s pentru mine 😀 ).

Cum nu se poate mereu să oferim doar cadouri din astea şi mai trebuie să punem ceva şi într-o coală de ambalaj frumos imprimată, următoarele pe lista mea de preferinţe sunt seturile de creaţie care pun copilul la treabă să meşterească ceva care, în cele din urmă, după ce se va fi jucat două-trei zile cu obiectul respectiv, va ajunge pe fundul sertarului/lăzii de jucării şi poate fi aruncat în siguranţă, fără să mai întrebe vreodată de el 😀 Şi uite aşa, mai ţinem sub control şi numărul de jucării, cu conştiinţa împăcată că, totuşi, cadoul respectiv a fost apreciat, folosit la maxim şi apoi eliminat corespunzător.

Din categoria asta face parte cartea Colorează, decupează, lipeşte de care v-am vorbit aici dar şi aceste două cărţi nou-apărute la editura Litera, Căsuţa de păpuşi şi Fii creatoare de modă.

DSCN7876

Căsuţa de păpuşi conţine, în afară de casa propriu-zisă, vreun miliard (exagerez, evident) de flecuşteţe care trebuie desprinse din coala perforată, îndoite, montate şi puse în căsuţă. Mi se pare muncă de chinez s-o asamblezi şi probabil o să vă umple casa cu minuscule ghivece, umeraşe, tricouri şi floricele de hârtie, dar este absolut minunată şi aş dărui-o oricărei fetiţe de peste 6 ani (deşi pe ea scrie 3+, o recomand mai târziu, când se poate descurca singură să asambleze, să nu staţi voi să faceţi munca de chinez în locul ei, că îi piere orice farmec). Este un exerciţiu fabulos de răbdare!

Fii creatoare de modă merge de la 6 ani, are pagini de colorat, autocolante, precum şi nişte şabloane din acetofan pentru a crea rochii de prinţesă (pe hârtie). Eliza a mai avut genul acesta de cărţi, ori de la Usborne, ori de la alte edituri (DPH – Colecţia Minimiki Păpuşile lumii, Gama – seria de cartonaşe Top Designer) şi au reprezentat mereu activitatea preferată atunci când avea nişte timp liber de ocupat. Dacă dăruiţi cartea asta, nu uitaţi să adăugaţi şi un set frumos de carioci sau creioane colorate, din alea cu multe, multe nuanţe de culori 🙂 Recomand cartea în defavoarea cartonaşelor pentru că sunt toate strânse la un loc cu arc, într-un format mare şi aerisit, uşor de folosit. Şi, evident, e cu prinţese!

Save

Save

2 Replies to “Cărţi care pun copiii la lucru”

  1. Laura stii daca exista ceva similar si pentru baietei? M-ar interesa pentru baietelul meu de 4 ani si jumatate. Noi locuim in strainatate si multumita tie si altor mamici cu bloguri reusesc sa mai aflu de carti interesante care sa le pot comanda pe net.
    Multumesc mult!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Să ştii că e o întrebare foarte bună. Până acum nu am văzut, dar dacă remarc ceva, o să scriu pe blog ca sa afle şi mamele de băieţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.