Mandala pentru desene pe asfalt

Ăsta e unul dintre proiectele alea la finalul căruia îţi dai seama că mai bine dădeai banii să cumperi varianta originală, decât să te chinui să improvizezi o variantă făcută în casă 😀 Totul a pornit de la un joc Ravensburger văzut pe emag – un şablon pentru mandale desenate pe asfalt, la momentul respectiv vreo 80 şi ceva de lei la reducere. Şi cum creierul meu funcţionează mereu ca o uzină unde se lucrează la foc continuu, am zis eu aşa: dar oare n-aş putea să fac eu ceva acasă, care să aibă aceeaşi utilitate, dar să fie de 10 ori mai ieftin? Am făcut ceva acasă, poate nu cu modele la fel de complicate ca şablonul de la Ravensburger, dar eu zic că a ieşit frumos.

DSCN8301

Materiale: o bucată de muşama, foarfece, nişte şabloane descărcate de pe net. Am încercat să tai un cerc din muşama (mandala este, prin excelenţă, rotundă) dar nu mi-a ieşit, aşa că am lăsat-o aşa, până la urmă, un soi de trifoi supradimensionat. Apoi am descărcat nişte şabloane de flori (proastă alegere florile alea cu colţuri adânci), inimă, pasăre şi frunze şi am încercat să le dispun cât mai simetric, în patru segmente egale. Le-am desenat pe dosul muşamalei cu un marker permanent apoi a urmat etapa înfiorătoare a decupatului.

DSCN7973

Am reuşit s-o fac în câteva zile, nu am avut răbdare să stau să bibilesc la ea o zi întreagă, dar a ieşit. Dacă vi se rupe la decupat, o lipiţi cu scotch. Am decupat cu o forfecuţă de unghii, ca să am precizie mai mare, dar cred că mergea mult mai rapid cu un bisturiu pentru hârtie sau un cutter. Eu am folosit o muşama pânzată dar cred că o muşama ceva mai tare ar fi fost mai bună, chiar dacă mai greu de decupat.

Pe net există multe modele din care să vă inspiraţi, dacă daţi căutare pe google images după “outdoor mandala designer”. Eu am încercat să trişez să văd dacă nu găsesc vreo variantă chinezească mai ieftină pe aliexpress, dar n-am găsit, aşa că tot la varianta mea handmade am rămas.

DSCN8293

Copiii au vrut s-o şi umple de culoare, aşa că i-am lăsat s-o facă cum au dorit. A fost amuzant că au fost mai mulţi băieţei interesaţi decât fetiţe. Rând pe rând se strângeau toţi în jurul nostru să vadă ce facem şi pentru ei a fost o experienţă foarte frumoasă.

DSCN8309

Save

One Reply to “Mandala pentru desene pe asfalt”

  1. Violeta.argatu says: Reply

    Tareee. Bravo pt rabdare! Mie mi s-au cam terminat bateriile, nu mai am chef de niciun proiect de lucru manual, si asta se vede cel mai mult la Ana. Tre sa fac rost de o baterie externa neaparat :d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.