Trusa medicală a Elizei

Şi când spun “a Elizei”, nu mă refer la ce ţin eu în trusa medicală pentru ea, ci ce trusă medicală are ea, pe care o poate folosi şi fără acordul unui adult, pe care o ia în bagaj când pleacă în excursii/tabere/la bunica/la tatăl ei.

Începând de anul acesta am considerat că Eliza este suficient de mare să aibă o trusă medicală minimală de care să poată dispune atunci când are nevoie. M-am gândit că asta îi va da un sentiment de încredere în abilitatea ei de a lua anumite decizii şi a folosi anumite produse. O să vedeţi că nu conţine cine ştie ce trusa respectivă, dar ea este încântată s-o aibă şi să decidă singură când şi ce anume să folosească.

dscn8402

Conţinut:

  • plasturi cu desene animate
  • Arnikids – un unguent pentru vânătăi, zgârieturi superficiale, mâncărimi.
  • Fenistil – pentru usturimi, mâncărimi uşoare
  • After Bite Kids – e un fel de creion roll-on cu o soluţie pentru pişcături de insecte
  • Baneocin pudră – pentru julituri
  • Vibrocil – pentru nas înfundat. Eliza răceşte foarte rar şi de cele mai multe ori doar i se înfundă nasul. Ea decide când să-şi pună picături şi când nu, în special noaptea la culcare.
  • Tantum Verde bomboane de supt – pentru usturimi în gât. Nu prea e cazul, foloseşte foarte rar.
  • vara, mai are în trusă şi un spray anti-ţânţari (Autan, Off)

După cum vedeţi, nu am inclus propriu-zis medicamente, de care nici nu prea folosim, de altfel. Când merge la bunica/la ţară, mai are, separat, şi un Nurofen pentru copii doar pentru cazuri de absolută urgenţă (şi doar eu decid dacă îi poate fi administrat sau nu), nişte prebiotice/probiotice în caz de probleme intestinale (Lactacare), pliculeţe de Smecta şi tablete de vitamina C pentru copii (fie Redoxon – jeleuri, fie nişte tablete de Vitamina C de la Amway). În rest, noi nu ţinem medicamente în casă şi deseori se întâmplă să fim luate pe nepregătite, însă eu prefer să cumpăr pe loc ceva dacă e nevoie decât să fac stocuri de tot felul de chestii. Mai ţin şi acum minte o sticluţă de Gâtuleţ fericit (un spray cu propolis pentru dureri de gât) care pur şi simplu a expirat în dulap fără să fie deschisă vreodată. O cumpărasem pentru că era la modă să ai în casă Gâtuleţ fericit şi Aburii naturii (o soluţie naturală pentru aerosoli) şi, deşi eu am folosit puţin din Aburii naturii pentru aerosoli, sticluţa de Gâtuleţ fericit a rămas neatinsă. O altă sticlă de sirop natural de tuse a ajuns şi ea la gunoi, idem nişte fiole pentru aerosoli din care luasem mai multe pe principiul “să fie în casă”.

Toamna mai avem în casă pentru a ne pregăti de anotimpul rece şi diverse vitamine. Anul acesta mergem pe Cavit Imun şi Minimarţieni jeleuri, însă anul trecut i-am luat un sirop cu care i-a mers foarte bine – Floradix KinderVital (acum nu ştiu dacă de la sirop n-a răcit deloc sau pur şi simplu am avut noroc). Mă tot gândesc dacă să cumpăr şi anul acesta, mai ales având în vedere că nu e chiar ieftin.

Voi ce aveţi în trusele medicale, ale copilului, ale voastre, cele pentru călătorie? Ce vitamine/preparate naturiste le daţi la început de an şcolar pentru a stimula imunitatea?  Menţionez că nouă nu ne place cătina sau propolisul, aşa că nici vorbă de preparate de imunizare pe bază de aceste două produse, Eliza le refuză categoric şi nici n-o învinovăţesc, şi mie mi se par groaznice la gust. Deocamdată ne mai imunizăm cu sucuri proaspăt stoarse din fructe mai mult sau mai puţin de sezon şi jeleurile mai sus menţionate.

Save

Save

19 Replies to “Trusa medicală a Elizei”

  1. Si Ana are, si e foarte mandra. Si-a facut-o singurica acum 3 saptamani , pt o plecare fulger la tara si a avut grija sa puna pt fiecare cate ceva: Vit C FlavoVit, termometru,Protectis, spirulina, leucoplast, violet de gentiana(pt Maria,in caz ca se opareste rau-mai greu cu spalatul de fiecare data la tara), paracetamol (pt tata), spirulina,calciu si potasiu pt mama :), otet de mere- in caz de febra 🙂 si bitter.

    Eu anul asta le dau cate un graunte de usturoi pisat si amestecat cu miere -pt imunitate.

    1. Fii-mea mi-ar dat în cap cu usturoiul meu cu tot :))) Şi, apropo, la ce oră te trezeşti de eşti mereu prima pe blog? :)))

      1. 6.30 🙂

  2. F mișto ideea cu trusa medicala a copilului. O voi pune in practica. Ma gandisem ca ceva asemanator (o mini trusa) sa ii pregatesc si sa ii pun in dulapul de la școală. In prezent, sunt la faza in care iau cu mine tot ce se poate de acasa in materie de medicamente/siropuri atunci cand plec in calatorii, fie ele și de 2 zile.

    1. La şcoală nu are nevoie de trusă medicală, are cabinet medical sau te sună învăţătoarea. Nu te-aş sfătui să-i încarci dulapul cu tot felul de chestii.

  3. Remediile homeopate (cele pe care le ia zilnic, la recomandarea medicului plus cele generice gen Homeovox, Gastrocynesine), acadele Gola pt gat, betadina + plasturi, spray-le pe care le foloseste vara (contra instectelor, respectiv protectie solara), creme pt diverse (galbenele pt julituri, arnica pt vanatai, aloe vera pt arsuri).

    Restul sunt in trusa pe care o administreaza adultul care e cu el in acel moment insa, daca chiar are de luat un tratament specific se descurca singur fara probleme (folosesc o cutie pe care lipesc etichete, ca sa stie ce si cand trebuie administrat).

    1. Ce acadele sunt alea pentru gât? M-ar interesa şi pe mine. Sunt eficient cât de cât?

          1. Laura Frunză says:

            A, ştiu marca asta, am mai luat din alea contra greţurilor. Dar Elizei nu-i plac alea. Poate astea pentru gât să îi placă mai mult. Mersi de pont!

  4. Al meu e suficient de mare sa aiba in gentuta medicala si medicamente – nurofen, un antidiareic, un antivomitiv, baneocin, pastilute de supt. Le ia cu el si in excursii si in cantonamente/turnee. Le ia doar dupa ce se consulta cu mine prin telefon. E foarte bine sa fie incurajati de mici sa aiba “trusa lor”.

    1. Da, mi se pare că le putem crea un comportament responsabil vizavi de medicamente. Să nu ajungă să bage hapul la orice simptom care poate fi tratat altfel (odihnă, un ceai, un masaj etc).

  5. Este prea mic pentru trusa medicala (5 ani) si inca nu merge singur in tabere. Am fost anul acesta impreuna si am avut spray tantari/capuse, nurofen, Gatulet fericit, plasturi. Acasa mai avem Humex sirop de tuse si ser fiziologic. Restul cumparam la momentul la care avem nevoie.

    Pentru imunitate ii maschez catina in suc de portocale: la 2 portocale pun circa 3 linguri de catina (toate la storcatorul de fructe) si o lingurita de miere. Uneori si apa. La inceput nu i-am spus ca are si catina si l-a baut fara probleme, acum stie si il bea in continuare 🙂

    Propolisul in alcool este intr-adevar greu de acceptat pentru copii, iar varianta fara alcool, desi lui ii place, mie mi se pare gretoasa si cam fara efect.

    Vara aceasta a avut doua episoade destul de lungi de tuse/raceala asa ca la recomandarea medicului alergolog ii dau Luivac. Deocamdata nu a mai racit, ii dau de circa 2 saptamani si tratamentul dureaza trei luni.

  6. O idee foarte buna, un pas important catre independenta si responsabilitate.

  7. Nedelea Mihaela says: Reply

    Cand m-am apucat de facut curatenie, dupa ce am citit articolele din cartea ,,Magia ordinii” de la tine de pe blog, am aruncat o multime de medicamente care espirase, sau aproape expirau. Nu mai cumpar, pe principiul ,,sa fie acolo”, sper sa nu fie cazul de vreo boala acuta si sa trebuiasca in toiul noptii, Am siropuri facute in casa: de brad, de afine, de trandafir.

  8. Irina nu are trusa medicala,deocamdata nici nu cred ca ar fi interesata. Eu am o trusa care contine tantum spray,sterimar,pliculete de smecta , niste probiotice,fenistil, autan si un gel cu aloe pentru zgarieturi.
    Pentru imunitate I-am dat cand era mica miere si catina. Anul trecut nu I-am dat nimic,dar nici nu racit,Doamne Ajuta!

  9. fiica mea are leucoplast.
    Restul medicamentelor din casa sunt expirate ( mai am un bronhodilatator ul care il tin cu mine), am eu o idee preconceputa ca daca nu le cumpar, nici nu am nevoie de ele

  10. Si Cezara are o trusa de prim ajutor, pentru cand merge la bunica sau plecam in vreo excursie, chiar si de o zi. Are in ea Aloe First (o solutie dezinfectanta de la Forever Living), plasturi, o fiola de glutamolactat de calciu pe care o folosim daca face alergie la vreo piscatura de insecta, un unguent cu arnica, o fiola cu ser fiziologic, decasept, smecta, probiotice, 2-3 tablete de panadol si o fiola de algocalmin; acestea din urma numai eu hotarasc daca e nevoie de ele, pana acum nu a fost.

    1. Ştie să înghită medicamente sub formă de tablete/capsule? Eliza nu reuşeşte, nu i-am dat decât prafuri şi siropuri până acum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.