Fursecuri cu îngheţată

Puteţi improviza aceste “sandvişuri” cu îngheţată atunci când aveţi musafiri sau dacă vreţi să serviţi familiei un desert rapid care să fie arătos şi să conţină o cantitate mică de îngheţată (cred că ştim cu toţii cum procedăm când avem o cutie întreagă de îngheţată la dispoziţie 😀 )

DSCN8354

Ingrediente: biscuiţi fragezi (eu am folosit nişte biscuiţi “shortbread” cumpăraţi de la Lidl în săptămâna englezească) dar îi puteţi face şi în casă sau puteţi folosi orice fel de biscuiţi cu unt, îngheţată (am făcut în casă, vă dau imediat şi reţeta), elemente din zahăr pentru decor (sau fulgi de ciocolată).

Reţeta de îngheţată

Eu o am de la o prietenă şi de atunci aproape numai pe aceasta o fac pentru că este foarte simplă. Se pun într-un bol o cutie de lapte condensat, 400 de ml de smântână pentru frişcă (2 cutiuţe) şi 2 linguri cu vârf de iaurt sau smântână fermentată (îi mai taie din dulceaţă). Opţional se adaugă arome, eu mai adaug extract de vanilie. Se bate amestecul cu telul puţin şi se toarnă în maşina de îngheţată pornită. Se lasă la procesat până se întăreşte.

Se fac sandvişurile cu fursecuri şi se dau la congelator. Eu am decorat cu inimioarele de zahăr înainte să le servesc pentru că mi-era teamă să nu iasă culoarea din ele, dar bănuiesc că puteţi să decoraţi şi înainte să le congelaţi.

Save

Save

3 Replies to “Fursecuri cu îngheţată”

  1. Ce inseamna o cutie de lapte condensat? Multumesc

    1. Cutiile de lapte condensat au, în general, dimensiuni standard, mai exact 380 de grame.

  2. ….:p :p… 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.