Invitaţii/felicitări cu fluturaşi coloraţi

Săptămâna asta e ziua Elizei şi, deşi nu facem petrecere, tot şi-a dorit să invite două fetiţe la ea, aşa că şi-a făcut singură invitaţiile. Eu am ajutat-o cu sugestia modelului, i-am trasat şablonul de plic şi am decupat fluturii (perforatorul e mai vechi şi merge mai greu), dar în rest, de la decupat, îndoit, lipit, aranjat modelul şi scris pe spate, ea a făcut totul.

După vreo două invitaţii (a făcut patru), deja cerea ajutor dar i-am zis că nu o ajut mai mult decât am făcut-o şi a concluzionat că e destul de mult de muncă la genul acesta de proiecte. E drept şi că era cam obosită – filmase două episoade din mini-seria Găteşte cu Eliza şi mai lucraserăm şi la nişte castaniete pe care trebuia să le ducă la şcoală.

dscn8492

Materiale: carton pentru bază (noi am folosit un carton foto, subţire, dar merge orice fel de carton), perforator cu fluturi, hârtie colorată subţire pentru pliculeţe, şablon pentru plicuri (am căutat unul pe net), hârtie sau carton colorat pentru fluturi (am folosit nişte mostre de vopsea), lipici solid.

dscn8491_1

Se decupează fluturii. Se trasează conturul plicurilor pe hârtia colorată şi se decupează. Se împăturesc şi se lipesc pliculeţele deschise pe mijlocul cartonului. Se lipesc fluturii ca şi cum un roi întreg ar ieşi din plic. Pe spate se scrie urarea (dacă facem felicitări) sau mesajul de invitaţie.

Save

Save

Save

9 Replies to “Invitaţii/felicitări cu fluturaşi coloraţi”

  1. oprea cristina says: Reply

    Foarte simpatica invitatia! Vesela si colorata! Eliza scrie foarte frumos! Bravo!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Mulţumim!

  2. Foarte frumos! Bravo Eliza, e tare harnicuta! As avea o intrebare: ce isi doreste anul acesta sa primeasca, intreb gandindu-ma la fetita mea care e aproape de varsta Elizei si viseaza numai jucarii😀. Multumesc!
    La multi ani fericiti si multa sanatate!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Tot jucării visează şi a mea, să ştii. Cea mai mare dorinţă a ei a fost bucătăria de jucărie de la Ikea. M-a bătut la cap o groază cu ea, a propus soluţii de cumpărare când i-am spus că e scumpă etc Până la urmă i-am luat-o, o să fie o mare supriză. A mai vrut role noi, pe care i le-a luat tatăl ei iar în rest dorinţele mai arzătoare sau mai puţin arzătoare includeau un ghiozdan nou, ceva cu licenţă Disney, Lego cu prinţese sau un joc Covorul fermecat al lui Aladin.

  3. A obosit ea dar cred ca satisfacția a fost mare când a văzut ce a ieșit. Petrecere frumoasa!La multi ani Elizei!
    ps perforatorul se “ascute” cu folia de aluminiu.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ce sfat preţios, nu ştiam, vom încerca! Mulţumim!

  4. La multi ani, Eliza!
    Petrecere frumoasa!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Mulţumim!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.