Kiturile Veroval pentru auto-depistarea unor posibile afecţiuni

kituri veroval

Am fost acum ceva vreme la lansarea unor kituri de testare acasă pentru depistarea unor posibile afecţiuni pentru care este nevoie să mergem cât mai repede la medic. Chiar dacă a trecut ceva timp, am vrut neapărat să vă povestesc despre ele, pentru că, din varii motive (printre care şi lipsa de timp şi antipatia faţă de sistemul medical românesc, dar şi prezenţa multor simptome nespecifice pe care nu ştim cum să le catalogăm), preferăm să ne diagnosticăm după diverse articole de pe net sau sfaturi de pe forumuri/bloguri şi grupuri de Facebook.

Prefer să vă recomand aceste kituri (produse de compania Hartmann) dacă nu vreţi sau nu aveţi posibilitatea de a ajunge la medic, în loc să încurajez diagnosticatul după ureche de pe net, însă nu uitaţi că doar medicul vă poate oferi un diagnostic concret, kiturile nu fac altceva decât să vă îndrume într-o anumită direcţie. Nu vă apucaţi să luaţi miere de Manuka pentru o posibilă infecţie cu Helicobacter pylori şi nici antibiotice de capul vostru pentru o infecţie bacteriană. Atenţie, testele sunt concepute să tragă semnale de alarmă, nu să ofere diagnostice clare!

kituri veroval

Vă prezint, pe scurt, testele reunite sub denumirea gama de kituri Veroval, reţineţi ideea pentru când veţi avea nevoie şi mergeţi cât mai repede la medic dacă testele ies pozitive.

Testul de depistare a alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni se adresează persoanelor care prezintă simptomele tipice alergiilor (strănut, nas înfundat sau ochi iritați), dar nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.

Testul pentru prevenția afecțiunilor stomacale, care evidențiază dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori, se adresează tuturor oamenilor care își doresc să-și mențină sănătatea organismului sub control. În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății estima în anul 2014 că jumătate din populația globului se confrunta cu această bacterie, testul Veroval este cel mai rapid și eficient mijloc prin care românii pot afla dacă sunt sau nu purtători ai bacteriei Helicobacter pylori. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Testul pentru prevenția bolilor intestinale se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistrea sângerărilor oculte din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în cinci minute.

Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este mai ales recomandat persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, dar și femeilor care au luat anticoncepționale pentru mai mult timp, precum și fumătorilor. Utilizând kitul pentru autotestare “Colesterol” se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesară schimbarea stilului de viață și a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în trei minute.

Testul pentru depistarea infecţiei bacteriene în timpul unei răceli. Utilizând kitul pentru autotestare puteţi determina dacă infecţia este de natură bacteriană şi dacă administrarea antibioticelor este justificată. E nevoie de o probă de sânge din deget şi rezultatele pot fi citite în 5 minute.

Testul pentru confirmarea carenței de fier se adresează mai degrabă persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseala frecventă, paloarea sau durerile de cap. În cazul în care testul confirmă lipsa fierului din organism, specialiștii recomandă vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului și a consultației, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Testul pentru infecțiile tractului urinar confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor și este recomandat persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritație temporară a vezicii urinare. Testul Veroval clarifică rapid și sigur dacă este într-adevăr vorba despre o iritație sau sunt semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Testul necesită o probă de urină, iar rezultatele sunt gata într-un minut.

Testul pentru depistarea intoleranței la gluten este de interes celor care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fără o cauză evidentă. Testul ajută la asocierea acestora cu intoleranța la gluten. Dacă, însă, testul este negativ, este importantă investigarea altor posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o probă de sânge, rezultatul fiind gata în zece minute.

Testul de fertilitate masculină este un instrument eficient pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. Testul evidențiază dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție. Acest test necesită o mostră de spermă, iar durata de testare este de șapte minute.

Probele de sânge se recoltează cu ajutorul unei lanţete incluse în fiecare kit. Câţiva curajoşi au încercat asta la eveniment, eu n-am avut curaj 😀 Am şi primit cadou un kit pentru depistarea carenţei de fier, nu cred că îl voi folosi prea curând pentru că ştiu deja că am carenţe foarte mari, aşa că dacă îl vreţi, lăsaţi-mi un comentariu şi vi-l trimit. Primul venit, primul servit!

Voi pentru afecţiune v-aţi diagnosticat singuri ultima dată? Ce simptome aţi căutat pe net?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

6 Comment

 1. Violeta.argatu says: Reply

  Foarte, foarte ineresant.

  Hai sa vedem dc de data asta Mr Random ma mai baga si pe mine in seama :))). Da, il vreeeeau -nu m-am mai cautat :p de cand am nascut :).

  1. Laura Frunză says: Reply

   Nu e cu random, e primul venit, primul servit, aşa că al tău e 🙂

   1. Violeta.argatu says: Reply

    :))))). Bogdaproste!! 🙂

 2. Simona says: Reply

  foarte interesant!! mie mi-ar trebui un test pentru fier asa, prin casa, la nevoie, ca ma stiu anemica 🙂

 3. Ana says: Reply

  Buna! Testul pentru depistarea infectiei bacteriene mai este ‘disponibil’? Cu doi copii micuti, acest test e mai mult decat folositor.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Testul se găsește în farmacii. Eu am avut doar unul, pe cel cu deficienta de fier, și i l-am dat Violetei.

Leave a Reply