Pam-Pam – spectacole interactive pentru copii

Acum o săptămână am fost la un spectacol interactiv pentru copii, la teatrul Elisabeta, intitulat La şcoală este ca-n poveşti, susţinut de o trupă relativ nou apărută pe piaţa divertismentului pentru copii – trupa Pam-Pam, formată din personajele Vio (vioara), Kito (chitara), Pia (pianul) şi Împăratul Lenevilă, cărora li se alătură şi două mascote jucăuşe – un urs panda (Bum-Bum) şi un pinguin (Pam-Pam). Spectacolele sunt regizate de Victor Mihalache cu sprijinul compozitorului Radu Mihalache, iar conceptul este gândit şi pus în practică de Daniela Daisy Toma, cea care conduce în România programul Learn with Music.

Spectacolele lor sunt adresate copiilor mai mici (3-6 ani) şi sunt menite să educe urechea muzicală dar şi gusturile copiilor în materie de muzică, întrucât nu au o linie melodică unitară, ci abordează mai multe genuri. Pe canalul lor de Youtube veţi găsi multe înregistrări din spectacole, astfel încât să vă faceţi o idee cum sună.

trupa-pam-pam

De ce recomand spectacolele interactive pentru copii:

– la ele pot merge copii de orice vârste, pentru că se încurajează râsul, cântatul tare, aplaudatul. Nu se cere linişte totală în sală ca la spectacolele de teatru clasice unde recomand insistent să mergeţi doar cu copii mai mari care cunosc şi respectă codul de conduită în sala de teatru.

– copiii se pot apropia de scenă sau se pot urca pe scenă la un moment dat, alături de actori, ceea ce la piesele clasice nu se poate. În general, spectacolele interactive au foarte puţină recuzită şi puţine decoruri (spre deosebire de teatrul clasic unde decorurile fac mare parte din spectacol), aşa că riscul de a se strica sau chiar fura ceva e mai mic.

– de obicei, după spectacol, actorii ies şi interacţionează cu copiii. Fac poze, dau autografe, ba chiar la Pam-Pam, copiii au primit cadou după spectacol şi CD-ul cu melodiile trupei pentru a le asculta şi învăţa pentru spectacolele viitoare. Copiilor le place mult această interacţiune om la om, se creează o relaţie specială între ei şi membrii trupei şi astfel vor cere să meargă şi la spectacolele ulterioare.

– trupele interactive au mai multe spectacole, de obicei pe aceeaşi linie sau sezoniere, astfel încât copiii să nu piardă contactul cu ei. Veţi vedea că dacă mergeţi o dată la un spectacol de genul acesta, vor cere să meargă şi data viitoare. Pe cei de la Pam-Pam îi puteţi urmări pe pagina lor de Facebook, acolo anunţă mereu următoarele spectacole şi au chiar şi multe acţiuni gratuite (cum a fost cea de weekendul acesta de la Cinema Flamura din Bucureşti).

Şi nu vă mai spun că, deşi Eliza e cam mare pentru genul acesta de spectacole, s-a distrat nemaipomenit la piesă (deşi a fost cam supărată că nu a câştigat nimic la tombolă şi asta i-a cam furat din farmecul zilei) şi de atunci ascultăm în maşină numai CD-ul trupei Pam-Pam, ocazie cu care am mai luat o pauză de la obsesiile de până acum 😀

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.