Promit

În general nu fac prea multe promisiuni, dar ziua de azi e una importantă pentru mine, aşa că am decis să-mi iau nişte angajamente faţă de mine însămi, nişte promisiuni pe care mi le fac mie ca să pornesc pe drumul de a deveni, cândva, un om mai bun.

Promit să văd mai multe lucruri frumoase în viaţă decât urâte.

Promit să mă enervez mai puţin pe lucrurile pe care nu le pot schimba.

Promit să fiu mai puţin critică la adresa altora sau a lucrurilor pe care le fac alţii.

Promit să îmi fac viaţa mai frumoasă.

Promit să fac şi celor din jur viaţa mai frumoasă dacă îmi stă în puteri.

Promit să fiu un părinte mai calm.

Promit să le spun mai des oamenilor din jur că îi apreciez, că apreciez ceea ce fac sau că îi iubesc aşa cum sunt.

Promit să mă preocup mai mult de sănătatea mea, de mine ca persoană, de lucrurile care îmi fac mie plăcere.

Promit să nu mai îmi fac atâtea griji pentru orice. Grijile ucid bucuria zilei de azi.

Promit să ies mai mult din casă, să fac mai multă mişcare, să văd natura în realitate şi nu doar în pozele admirate la alţii.

Şi, nu în ultimul rând, aş vrea ca de acum înainte să scriu numai despre lucruri frumoase şi pozitive şi să renunţ la categoria “Mă revolt” sau s-o redenumesc. Cred că am ajuns la un burn out (o epuizare) psihic(ă) şi nu mai vreau, efectiv, să mă consum, în bătălii şi conflicte virtuale inutile. Mi-am făcut curat în feedul de pe Facebook, am şters sau blocat tot ce nu mai vreau să văd, am renunţat să citesc anumite bloguri sau publicaţii care fac trafic doar din scandaluri, mă abţin să mai comentez online dacă nu sunt de acord cu ceva, am părăsit cele mai multe grupuri de Facebook unde din nimic izbucnea o controversă, mi-am pregătit să citesc cărţi pozitive şi m-am hotărât să dedic mai mult timp proiectelor mele personale, să investesc energie şi chiar bani în ceea ce vreau să fac cu adevărat, şi nu să pierd timpul aiurea frământându-mă pe tot felul de nimicuri. Deja două dintre proiectele mele s-au materializat şi abia aştept undă verde să vă povestesc despre ele.

Sper să-mi fiţi alături şi în continuare şi să nu vi se pară că mi-am pierdut din farmec dacă o să fiu mai puţin bătăioasă de acum încolo 🙂

 

11 Replies to “Promit”

  1. Laura,iti doresc sa reusesti tot ce ti-ai propus.

  2. Te felicit! Si-ti doresc ca lucrurile frumoase sa-ti astupe golul lasat de cele urate-importante. (Si eu practic strategia asta despre care scrii si mi-e tare bine in suflet)

  3. Promit să te citesc la fel ca până acum.

  4. Felicitari si succes!

  5. Cat de mine mi se potrivesc propunerile de mai sus! Dar preferata mea e
    “Promit să nu mai îmi fac atâtea griji pentru orice. Grijile ucid bucuria zilei de azi.”

  6. O zi minunata sa ai! Iti tin pumnii! 🙂

  7. Sa iti pierzi din farmec? Tu? Nu ai cum…esti o curajoasa si o luptatoare. Pari un om foarte bun si plin de idei frumoase. Deci, tine-o tot asa! Mult succes!

  8. Mult succes! Fii pe pace, blogul unui om care promite să facă şi celor din jur viaţa mai frumoasă dacă îi stă în puteri nu are cum să fie lipsit de farmec.

  9. Draga Laura,

    Te urmaresc de ceva vreme si tare imi sunt dragi posturile tale. Ma bucur mult de acesta! Si eu am luat decizii asemanatoare luna trecuta si e placut. E mai bine pentru mine, pentru copiii mei. Nu e usor intotdeauna, dar merita efortul pana cand ne vor intra in obicei angajamentele luate. Succes si tie, si toate bune!

    Iti trimit o imbratisare mare, mare, cu mult drag, de la Cluj-Napoca!

  10. <3 bravo, inteleapta decizie!! sa fie un pahar ridicat pentru … drumuri noi in viata! 🙂

  11. Nedelea Mihaela says: Reply

    Promit sa citesc in fiecare zi postarile de pe blog!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.