Petrecere în pijamale cu Elena din Avalor

Mămici, pregătiţi-vă! O nouă prinţesă Disney va lua, în curând, locul celorlalte prinţese în inimile fetiţelor. Elena din Avalor este o prinţesă care se deosebeşte de celelalte de până acum: prima prinţesă de origine latino din familia regală Disney, Elena este o tânără curajoasă şi dornică de aventură care, după ce îşi salvează regatul din mâinile unor vrăjitoare rele, devine prinţesă şi trebuie să înveţe cum să guverneze până când va avea vârsta necesară pentru a deveni regină.

Toamna aceasta, Disney Channel va difuza atât filmul Elena şi secretul din Avalor, în care aflăm cum a fost ţinută Elena captivă în amuleta din Avalor şi apoi eliberată de Prinţesa Sofia, cât şi serialul Elena din Avalor – primul episod urmând a fi difuzat pe 29 octombrie, ora 11.00 pe Disney Channel, iar următoarele episoade în fiecare sâmbătă şi duminică, la aceeaşi oră.

Nouă deja ne place mult prinţesa Elena, aşa că Eliza va găzdui o petrecere în pijamale pentru prietenele ei care vor dormi la ea vineri seara, iar sâmbătă dimineaţa vor urmări împreună primul episod din Elena din Avalor. Pentru asta am început să pregătim decoraţiuni şi accesorii, iar ce nu ştiu fetele e că vor primi şi multe surprize de la Disney ca să facă activităţi de lucru manual cu tema Elena din Avalor. Petrecerea asta e cadoul meu întârziat pentru ziua Elizei şi va încheia în glorie luna octombrie, o lună plină de surprize frumoase pentru Eliza.

dscn8706_2

Prin urmare, o să vă cam înnebunesc cu idei pentru o petrecere tematică Elena din Avalor şi vă îndemn şi pe voi să le faceţi surprize fetelor voastre, dacă intuiţi că noul serial o să le placă. Iar dacă nu vă trebuie acum, cu siguranţă anul viitor multe fetiţe vor vrea petreceri tematice cu Elena şi ideile mele vă vor prinde bine atunci.

Pentru decoraţiunea de astăzi, aveţi nevoie de: imaginea prinţesei imprimată pe un carton de măcar 280-300 g/mp grosime, hârtie de mătase – 13 straturi tăiate în bucăţi de 13x25cm, sârmuliţă subţire (sau sârmă pluşată), foarfece pentru decupat şi foarfece cu zimţi.

dscn8586

Se decupează imaginea prinţesei şi se păstrează doar bustul, după cum vedeţi în fotografie. Pe mijlocul bustului, la aproximativ 1 cm de bază se face o gaură cu un ac. Hârtia de mătase se pliază acordeon (în teanc), pe latura lungă.

dscn8590

La jumătate, se leagă cu sârmuliţa, prinzând şi bustul Elenei în mijloc (număraţi cutele, să fie poziţionat chiar la mijloc). Tehnica este cea a florilor din hârtie de mătase, o găsiţi aici cu mai multe explicaţii.

dscn8596

Se desface fiecare foaie de hârtie şi se trage de ea în jos, una câte una, pentru a forma fusta. La final o aranjaţi cât mai bine, pentru a acoperi sârmuliţa şi despărţitura din mijloc.

dscn8707_2

Sunt mândră că am creat singură decoraţiunea asta, chiar dacă m-am inspirat după o fotografie văzută pe net (nişte prinţese similare de vânzare pe un site), însă am muncit la ea şi, greşind şi făcând, am descoperit cum să fac să arate cel mai bine, chiar mai bine ca cele din comerţ.

Dacă doriţi să faceţi şi voi decoraţiunea (precum şi încă una care mai urmează), aveţi nevoie de o fotografie de bună calitate a prinţesei. Pentru decoraţiunea de azi, printaţi imaginea de mai jos pe o coală de carton A4.

ELENA OF AVALOR - Characters. (Disney Channel) ELENA
ELENA OF AVALOR – Characters. (Disney Channel)
ELENA

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

6 Replies to “Petrecere în pijamale cu Elena din Avalor”

  1. Violeta.argatu says: Reply

    Nu mai ai doua maini stangi ? :)))

    Foarte, foarte frumoasa decoratiunea! Oare la papusi adevarate ar merge?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Sa le pui fustă din hârtie de mătase? Nu știu dacă merge ca nu prea ai cum s-o înfigi acolo.

  2. Cu vestea asta am trezit-o pe Ana. Si cu trailerul 🙂 A fost super fericita si acum abia asteapta. Adevarul e ca fix inca o printesa preferata ne lipsea :-))))

    1. Asta o să fie una mai deosebită 🙂 Eu, în afară de Belle, care citeşte mult, pe restul nu prea le iubesc din cale-afară 😀 Însă Eliza le iubeşte, fără discriminare, pe toate!

  3. Super!Inițial am crezut ca-s cumpărate. Întrebare(sa nu razi prea tare de mine):hârtia de matase e totuna cu cea creponata?sau măcar poate fi înlocuită cu cea creponata?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu e totuna, Gianina. Nu poate fi inlocuită în cazul acesta, pentru ca trebuie o hârtie foarte fină iar cea creponata e mai dură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.