Colecţia Maxi – Univers Enciclopedic Junior

dscn8510

E 1 noiembrie şi ne gândim la târgul de carte Gaudeamus, aşa că în următoarele săptămâni voi avea mai multe articole legate de cărţi, ca să vă puteţi pregăti o listă de cumpărături. Deoarece am un program foarte aglomerat, anul acesta nu reuşesc să ajung în târg decât duminică, în ultima zi, atunci când voi avea atelierul cu editura Casa. Însă o să pun pe blog noutăţile şi lansările editurilor, ca să fiţi la curent cu tot ce e nou şi merită atenţia voastră.

La editura Univers Enciclopedic Junior a apărut o colecţie de opt cărţi tare simpatice, traduse din limba germană. Colecţia se numeşte Maxi şi numără până acum 8 cărţi, din care noi avem patru: Peggy Diggledey şi câinele ei cu părul creţ, Noapte bună!, Micul rege este cavaler şi Paula şi fantomele.

Cărţile au copertă subţire, lucioasă şi aproximativ dimensiunea unui caiet şcolar. Sunt subţirele dar textul este consistent, eu când le-am văzut prima oară pe site la 8,5 lei (acum şi sub formă de pachet la 20,5 lei toate patru şi chiar merită!), m-am gândit că au foarte puţin text, dar nu e aşa, e suficient cât să citească un copil de 7-8 ani şi să nu obosească sau să întrerupă lectura. De asemenea, sunt perfecte pentru ora de culcare. Chiar dacă noi am început să citim cărţi mai lungi, fracţionate pe mai multe seri, aceste poveşti au reprezentat o pauză binevenită, mai ales că i le-am dat Elizei şi am rugat-o să aleagă singură pe care s-o citim şi când. Îi place mult să aleagă ea (chiar dacă n-are mereu chef şi mă lasă pe mine) iar faptul că are mai multe opţiuni, toate noi, o încântă şi mai tare. Pe mine mă unge pe suflet când văd cu câtă bucurie desface un pachet primit cadou de la o editură sau un colet cu o comandă de la o librărie online. Are un entuziasm molipsitor când vede o carte nouă şi atunci ştiu că e fata mea mai mult ca niciodată 😀

dscn8510

Deşi poveştile sunt simpatice (preferata mea e, de departe, Paula şi fantomele, cu nişte copii care îşi fac diverse farse nevinovate între ei), cel mai mult m-au atras ilustraţiile, chiar dacă stilul variază pe alocuri. Îmi plac mult ilustraţiile nemţeşti, cu iz vechi care portretizează copilaşi ciufuliţi, mămici cu pulovere lălâi, animăluţe haioase, case imperfecte şi o mulţime de detalii mărunte pe lângă. Seamănă cu cele din colecţia Pixi sau din cărţile de căutare Hoinari prin anotimpuri. De altfel, şi la editura All există o colecţie Pixi Maxi şi e posibil ca, în original, să fi făcut parte din aceeaşi familie. Pe site-ul editurii, puteţi vizualiza câteva pagini din fiecare carte, ca să vă faceţi o idee cu privire la text şi la ilustraţii.

Le puteţi comanda de pe site-ul editurii (beneficiind de pachetele cu reducere), individual, din librăriile online sau mai puteţi aştepta până la Gaudeamus (16-20 noiembrie) ca să le puteţi şi răsfoi înainte de a vă decide pe care să le cumpăraţi.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comment

  1. Ana says: Reply

    Multumesc mult de recomandare…deja am dat comanda de carti…..

    1. Laura Frunză says: Reply

      Sper să vă placă!

Leave a Reply