Colecţia Am supravieţuit – editura Gama

Editura Gama s-a reinventat de curând şi a lansat o nouă gamă de cărţi, intitulată Imago. Cărţile din această gamă se adresează copiilor şcolari, undeva de la 9-10 ani în sus, aş spune eu. Dintre cărţile lansate, mi-au atras atenţia cele din colecţia Am supravieţuit, căci consider că pot fi adevărate lecţii de viaţă pentru copii, chiar dacă sunt ficţiune.

Nu am citit niciuna dintre ele, dacă vă atrag atenţia şi le răsfoiţi la târg sau chiar le cumpăraţi, vă rog să-mi lăsaţi şi mie un comentariu cu privire la conţinutul lor. Am ales să vi le semnalez deoarece cred că ele pot atrage atenţia asupra unor fenomene istorice mai greu de înţeles altfel. Dintre toate cel mai tare mă atrage cea cu 9/11, chiar aş fi curioasă de abordare, dar şi cele cu Titanicul, distrugerea oraşului Pompei şi invazia nazistă sunt la fel de captivante.

Despre colecţia Am supravieţuit: “Ce simte un copil care e martor la erupția Vezuviului, la scufundarea Titanicului sau la îngrozitoarele bombardamente din cel de-al Doilea Război Mondial? Cum se poate apăra de un uragan nimicitor, de colții unui rechin ucigaș sau de un cutremur catastrofal? Încercând să găsească răspunsul, scriitoarea Lauren Tarshis a creat Am supraviețuit!, o serie de nuvele de ficțiune istorică despre cele mai mari dezastre din istoria lumii, povestite de copii care au supraviețuit tragediei.” (sursa: comunica de presă)

colectia-am-supravietuit

În afară de aceste patru cărţi, adresate ambelor sexe, la editura Gama mai găsiţi şi două serii adresate fetelor – colecţia Judy Moody şi colecţia Tocilara.

colectia-jm

colectia-tocilara

Despre colecţia Judy Moody: “Judy Moody este o fetiță isteață, cu o personalitate puternică. Toane, mofturi, nazuri, hachițe – nimic nu lipsește din arsenalul ei de stări de spirit! Dar ambiția, ingeniozitatea și umorul o ajută să iasă cu bine din toate încurcăturile.”

Despre Tocilara: “Harriet Manners este o tocilară stângace, care ține pe noptieră dicționare și colecționează informații de tipul „știați că…?”. Evident, nu e cea mai populară fată din școală, așa că, în ziua în care i se oferă șansa să se reinventeze, Harriet nu stă pe gânduri și acceptă un… contract de modelling! Va reuși ea oare să se descurce cu o creatoare de modă excentrică, un agent flamboaiant, o mulțime de modele geloase și un tânăr seducător pe nume Nick?”

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.