Felinar din hârtie de calc şi cutie de brânză topită

dscn9204

Nu sună deloc romantic, dar vă asigur că din aceste două materiale banale, iese ceva foarte frumos. Se foloseşte doar cu lumânare cu led, nu cu lumânări adevărate! Eu am pus în acest felinar din hârtie de calc o instalație mică, pentru că lumânările cu led nu mai aveau baterii 😀

dscn9204

Materiale: o cutie de brânză topită, hârtie de calc mai groasă, scotch dublu adeziv de 1 cm lăţime, perforator-fulg, hârtie albă, panglică albă, alte elemente de decor (jumătăţi de perle – Perlucele de la Daco)

Decupaţi o bucată de hârtie de calc de 38 de cm lungime şi 20 cm lăţime. Decupaţi fulgi cu ajutorul perforatorului şi lipiţi-i ici-colo cu un adeziv transparent. Puneţi pe lăţime o fâşie de scotch dublu adeziv (fără să-i scoateţi folia protectoare).

dscn9182

Cutia de brânză are două straturi la partea de bază, aşa că pentru a lipi felinarul, puneţi scotch pe stratul din adâncime, iar pe cel ieşit în afară lipiţi panglică albă (tot cu scotch dublu adeziv). Decoraţi capacul cu panglică albă pe exterior, iar partea plată o puteţi acoperi cu un disc de hârtie albă sau o puteţi picta cu acrilice. Capacul nu se lipeşte de felinar pentru că pe aici veţi introduce lumânarea cu led.

dscn9186

La final lipiţi şi partea din spate a felinarului, dezlipind folia protectoare a scotchului montat anterior.

Puteţi face două-trei astfel de felinare şi le puteţi folosi ca decoraţiune centrală pe masa de Crăciun sau merg şi ca lămpi de veghe în camera copiilor. Dacă decoraţi hârtia de calc cu alte modele în afară de fulgi, veţi obţine un felinar care poate fi folosit tot anul!

Save

Save

Save

Save

5 Comment

 1. Am făcut și eu când era Luca mic, și da, e spectaculos!

 2. Nu e deloc produsul finit la care ma asteptam :)). Arata foarte bine, cred ca le putem folosi ca partea de cadou facuta de copii anul asta.

 3. ce bine arata!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mulţumesc!

 4. Anca says: Reply

  Ce faaain ti a iesit! Imi place foarte tare:)

Leave a Reply