Glob decorat cu sclipici, model “arlechin” în şase culori

Cred că din titlu am zis totul, dacă mai pun şi poză, nici nu mai aveţi nevoie de explicaţii 🙂 Însă o să vi le dau, totuşi, doar mă ştiţi, îmi place să mă lungesc la vorbă. Acest glob decorat cu sclipici cred că e visul în materie de activităţi al multor fetiţe. Ce poate fi mai frumos decât să ţi se pună la dispoziţie 6 culori diferite de sclipici ca să-ţi faci de cap cu ele? 😀 Un lucru pe care l-am remarcat mereu la atelierele mele e că dacă le dai copiilor liber la paiete, mărgele, pompoane, ştrasuri şi sclipici, distracţia (şi risipa) e garantată!

Pentru a face globul aveţi nevoie de: glob din polistiren (eu am găsit la Pepco globuri de polistiren cu tot cu agăţătoare, dar dacă nu găsiţi, va trebui să luaţi sfere de polistiren şi agăţători speciale), adeziv lichid (aracet sau orice alt lipici lichid), sclipici de diverse culori (am găsit în Jumbo un set fabulos de sclipici, la un preţ mic şi pus într-un recipient cu dozator tip sită). Suplimentar am mai folosit un lipici cu sclipici la tub cu vârf subţire, tot din Jumbo.

dscn9453

Am împărţit globul în 6 felii cu ajutorul lipiciului cu sclipici. Am trasat nişte dungi pe care le-am vrut ca delimitatoare între culori şi am lăsat la uscat. Am uitat să menţionez că veţi avea nevoie de foarte multă răbdare pentru a-l face, deoarece e important să respectaţi timpul de uscare al fiecărei felii.

Apoi se ung feliile cu adeziv şi se presară sclipici, dar pe rând. Cum se usucă o felie, treceţi la următoarea. Nu le faceţi pe toate odată, deoarece se vor intersecta culorile. Agăţaţi globul la uscat de un creion sau un beţişor pus între nişte cărţi.

dscn9463

Evident că rezultatul e un glob decorat cu sclipici destul de kitchos, dar eu presimt că va arăta foarte bine aşa strălucitor, în lumina instalaţiilor de brad.

Save

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.