Felicitare cu fulgi de zăpadă – imitaţie “snow globe”

Proiectul acesta e cel despre care aş povesti celor care cred că viaţa de blogger de dyi este o poveste, că toată ziua zburdă printre sclipici, pompoane şi cartoane frumos colorate. Până să obţin o felicitare cu fulgi de zăpadă aşa cum îmi  imaginasem, am făcut două prototipuri. Abia a treia a fost cât de cât reuşită. felicitare

Am stat aplecată la masa de lucru, bibilind la ele şi m-am ales cu dureri de spate. Am tăiat cu bisturiul carton şi m-am tăiat şi la degete. Am desenat cu marker permanent şi am pictat cu cerneală şi m-am pătat pe mâini. Mi-am stricat foarfeca de croitorie de la banda dublu adezivă. Nu e uşor să faci un obiect reuşit atunci când vine vorba de lucru manual. Un mm măsurat greşit (cum mi s-a întâmplat la al doilea prototip), o tremurătură a mâinii (cum mi s-a întâmplat la felicitarea finală unde am greşit puţin tăietura şi a ieşit strâmbă), un rest de scotch uitat undeva de care se lipeşte produsul finit… şi trebuie s-o iei de la capăt, să repari sau să fii şi mai creativ pentru a ascunde greşeala.

Materiale: cartoane pentru felicitări de la DACO Art şi carton suplimentar pentru fundal, 1 bisturiu pentru hârtie, scotch dublu adeziv cu pernuţă (din acela gros, care distanţează părţile lipite), acetofan (folie de plastic ca cea de la cutiile cu jucării sau copertele pentru manuscrise legate cu arc), scotch dublu adeziv obişnuit, fulgi decorativi Ninge. Pentru fundalul felicitării aveţi mai multe variante: la prototipuri n-am avut fundal, am desenat ceva direct pe acetofan cu un marker permanent cu vârf subţire şi atât. La felicitarea finală, am pictat cu cerneală cartonul de fundal, apoi am desenat cu un pic şi a ieşit un peisaj de iarnă cum făceam pe vremuri cu cerneală şi scobitoare înmuiată în clor. Aş fi vrut să fac un fundal cu brăduleţi decupaţi din carton verde dar vă rog să mă credeţi că nu am mai avut răbdare.

dscn9432

Mod de realizare:

Se pictează cu cerneală cartonul de fundal (care trebuie să fie cu jumătate de centimentru mai mic (pe lungime şi lăţime) decât cartonul felicitării. Se desenează brazi şi fulgi cu un pic (unul obţinut cu greu de la copil care nu-şi împrumută rechizitele nimănui 😀 ). Pe carton se lipeşte ca o ramă scotch dublu adeziv “perniţă”. Se pun în interior fulgi de zăpadă (la prototipuri am pus şi sclipici argintiu, dar nu eram mulţumită de rezultate) şi se lipeşte deasupra un dreptunghi de acetofan.

Pe felicitare se decupează, cu ajutorul bisturiului, o fereastră pe spatele căreia vom lipi fundalul. Fereastra trebuie să fie mai mică decât fundalul ca să nu se vadă părţile lipite cu scotch-ul perniţă. Fundalul se lipeşte de felicitare cu scotch dublu adeziv obişnuit. Am încercat şi cu lipici, dar se deformează cartonul, scotchul dublu adeziv este cea mai bună alegere.

Iată cum funcţionează:

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.