Decoraţiune om de zăpadă din capace de sticle de plastic

Decoraţiunile astea se fac simplu şi rapid, problema cea mai mare la ele fiind adunarea capacelor. Aşa cum v-am spus şi la globuri, vă trebuie capace de sticle de plastic mai mari, cu un diametru de 4 cm, fără logo sau data expirării înscrise pe ele. Pe astea albe eu le am de la iaurturile şi kefirurile de băut de la La Colline, deci la iaurturi le găsiţi în general.dscn9219

Materiale: capace de plastic, pompoane portocalii, ochi mobili, marker permanent, un adeziv foarte bun (am folosit Silipici de la Daco, dar merge şi prenadez sau Super Loctite), un cui mai gros (pentru a da gaură), panglică de agăţat.

Capacele se găuresc pe o laterală cu un cui încins în foc (sau cu o bormaşină dacă vă este mai la îndemână). Se lipesc ochii mobili şi nasul, apoi se desenează gura. La final se leagă panglica pentru agăţat.

Pentru că Eliza a vrut, plină de entuziasm, să facă şi ea oameni de zăpadă, cât timp eu eram la bucătărie, şi a folosit capacele deja pregătite pentru globurile din capace, mi-am dat seama ca ar merge să le facem şi pălării, după aceeaşi tehnică şi adăugând în plus un disc de hârtie gumată. Doar că n-am mai avut răbdare să încerc, dacă o faceţi voi acasă, să-mi spuneţi cum v-a ieşit.

dscn9247

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

One Reply to “Decoraţiune om de zăpadă din capace de sticle de plastic”

  1. Materiale avem timp avem(pana pe 6 ianuarie cand sarbatorim noi Craciunul),asa ca nu avem alta scuza decat sa ne punem pe treaba.Multumim pentru idee!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.