Singur acasă – povestea ilustrată a filmului

singur_acasa

În fiecare an am câte o carte preferată de Crăciun care se distanţează cu mult de celelalte din teanc (nu vă spun câte cărţi de Crăciun pentru copii am că nici eu nu le mai ştiu numărul exact 😀 ), iar anul acesta cartea aceea e, cu siguranţă, Singur acasă – povestea ilustrată a filmului.

Eliza a descoperit anul trecut filmele Singur acasă şi a fost încântată de ele. Eu, ca să fiu complet sinceră, nu prea mă mai dau în vânt după ele, cred că le-am văzut deja de prea multe ori, însă cartea este adorabilă!

Ilustraţiile sunt tare simpatice şi haioase, iar povestea scurtată şi prezentată succint va face deliciul copiilor. Probabil că acţiunea o ştiţi deja: Kevin se supără pe familia lui şi îşi doreşte ca aceasta să dispară. A doua zi dimineaţa se trezeşte singur acasă. După ce se bucură de libertatea proaspăt câştigată şi se distrează prin casă, începe să-i fie dor de familia lui. Apoi nişte hoţi încearcă să-i jefuiască locuinţa, Kevin se apără pregătind tot felul de capcane şi, împreună cu vecinul ursuz de care se temeau toţi copiii, reuşeşte să-i dovedească pe hoţi şi să-i predea poliţiei. Şi pentru a avea parte de un final cu adevărat fericit, evident că la sfârşitul cărţii, apare şi familia lui.

singur_acasa

De remarcat este că în carte nu se menţionează că familia l-a uitat, pur şi simplu, acasă, iar apariţia şi dispariţia lor rămân la latitudinea imaginaţiei copiilor. Probabil că au vrut să evite eventuale discuţii între părinţi şi copii despre cum e posibil să-ţi uiţi efectiv copilul acasă!

Cartea are format mare, cartonat şi o recomand pentru 4 – 7 ani, deşi Eliza este încântată de ea şi acum, dar, aşa cum v-am mai spus, ea este pasionată de cărţile cu text puţin şi ilustraţii multe, aşa că gusturile ei nu sunt neapărat relevante, căci ştiu copii care la 8 ani citesc romane, nu cărţi ilustrate cu povestioare.

Dacă vă place această carte sau dacă vă doriţi altă carte de la editura Litera, intraţi pe pagina de Facebook Litera Mică, înscrieţi-vă în aplicaţia Editura lui Moş Crăciun şi spuneţi-i Moşului ce carte vă doriţi pentru copilul vostru şi aveţi şansa s-o puneţi sub brad de Crăciun.

12-12-2016_mos_reni

Save

Save

3 Comment

  1. E foarte frumoasa! Le-am cumparat-o si eu fetelor pentru Craciun. La noi a devenit o traditie ca de Sarbatori sa ne uitam la toate episoadele cu “Singur acasa” si “Denis pericol public”. Sunt sigura ca si cartea va fi o surpriza foarte placuta pentru ele.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eliza a descoperit filmul anul trecut când a fost la tatăl ei, mie nu mi-ar fi trecut prin cap s-o las să se uite. Dar i-a plăcut mult!

  2. Anonim says: Reply

    Nici nu am stiut ca exista asa ceva :)), cred ca nu doar copiilor le-ar placea aceasta carte.

Leave a Reply